• 瀏覽: 53,267
  • 回覆: 443
  • 追帖: 1
+36
政府各部門高官位是英國人做,生意只有英資優先,香港人只能做低職位,保安也是阿差做,警察被現在的更暴力更黑暗,晚晚都有劈友。當然更不會派錢。
如果香港不回歸,相信國家反而會接受我們回流和移民返內地。

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2018-3-4 12:26 AM 發表
如果香港冇比大陸強行收回
好肯定一定比而家好
中國官場特色一定唔會深入到香港
條街起碼都唔會有咁多大陸人
學生一定唔使學埋咁嘅普通話囉
大陸文化一定唔會帶到落嚟香港
又係你呀?乜你咁多幻想嘅,係咪有妄想症呀?係就睇醫生啦 !

日日開一個呢D貼嚟搏屌,你係咪屎忽全分身上嚟攞俾人屌屎忽嘅快感呀!咁撚賤嘅你 !

認直回一下,大陸收返香港有咩問題?多咗大陸人有咩問題?多咗人講普通話有咩問題?小朋友要學普通話有咩問題?

而家最大問題係多咗班漢奸,黃屍廢物同黃屍假髮人啫,其他嘅我覺得好好,好實在喎,商機多咗揾錢多咗,好好呀,係你唔好啫 !

若仍由英國統治,現在乜都唔使嘈,因為冇得爭冇得拗,高級職位冇華人份,只能做二級工人,最重要不會有巨額盈餘,全部幫襯返落祖家度,再有剩都匯返比祖家救國;脫鉤後再加開特別徵稅幫祖家維持豪裝消費,香港人......繼續勤力D賺錢.

引用:
原帖由 至愛老輝 於 2018-3-6 10:17 AM 發表

又係你呀?乜你咁多幻想嘅,係咪有妄想症呀?係就睇醫生啦 !

日日開一個呢D貼嚟搏屌,你係咪屎忽全分身上嚟攞俾人屌屎忽嘅快感呀!咁撚賤嘅你 !

認直回一下,大陸收返香港 ...
果個可能係台曰雜種,已攪亂香港為己任。

香港久不久咪要換身分證,BNO咁囉,英國要抽油水嘛。
中國唔駛理香港,咪專心攪好上海成為比香港更高名次嘅金融中心。
香港各部門嘅老頂咪全部係英國人囉,香港人?咪永遠比人騎住囉!同移民咗外國嘅二等公民又有乜分別呢。

沒可能啦……點會比你繼續揸旗

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2018-3-6 08:54 AM 發表

肯定要搬錢返英國喇

1982年,駐港軍費要十五億

你無睇錯,係十五億。當年買個住宅單位,我估大約三十萬。食個午飯大約五蚊

英國對香港真係好好架,提款機丫嘛
呢啲事發生時,果班雜種都末出世,點會知呀?

引用:
原帖由 hy3161 於 2018-3-6 09:25 AM 發表

香港成為資金避難所,甘點解之后有股災啊。當時得中國雪中送炭。買股票。
當時中國政府,係1998年,你查一下,佢比左幾錢出來打大鱷?五毛都無,只限於口講話支持,因為當時中國政府都未係好有錢,外匯儲備都唔多。雪中送炭,係。。。幻想出來。
香港97前,係最近大陸既國際城市,所以資產都有呢個溢價係度,但回歸後,呢個溢價無左,所以亞洲金融風暴,引發既,就係資產暴跌,反影呢個溢價消失。

樓主一定係細路,冇回收,香港冇綜援冇社會福利,樓主要比高價上網費比獨家大東電報局,供樓高息比獅子銀行獨大,高油價比英國公司。地價更高,因賣地養英女皇全家族。所以話廢青冇腦井娃不無道理

樓主奴性太重

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2018-3-4 00:26 發表
好肯定一定比而家好
又一大笑話
大陸人家陣有邊個國家去唔到?
你話冇咁多大陸人會嚟香港,只有係因爲香港太cheap冇人去,唔會係你所想英國佬唔俾佢地嚟。

學普通話好啊!兩文三語先有競爭力!
白癡先以爲齋講廣東話會打出國際,

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 4-3-2018 12:26 AM 發表
好肯定一定比而家好
如果香港冇比大陸強行收回,港英政府就無須急於開放電訊市場,繼續由英國大東電報局屬下的香港電訊壟斷
冇競爭,冇左殺價超人,打IDD仍然要十蚊一分鐘
寬頻上網冇競爭,香港電訊邊洗咁重本拉光纖,樓主仍然要用modem上網,網速14.4k,每分鐘計錢
咁樓主就可能根本唔會浪費金錢出呢張帖

樓主原本想打飛機,點知在香討比人屌到起唔到機。樓主,你都係返膠登等個班井娃幫你起機

引用:
原帖由 緋村劍心傳說 於 2018-3-4 12:26 AM 發表
好肯定一定比而家好
只是四等市民。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]