• 瀏覽: 14,678
  • 回覆: 112
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2018-3-3 08:13 PM 發表
由習近平 將會廢除 兩任期限 開始, 我就一直觀察社會
包括大陸社會和香港社會
只見到好多人都反對習近平, 認為無限連任等於做皇帝, 是社會大退倒
習近平這做法, 無疑是為中共帶來滅亡之路

我預計中共將會在202 ...
統治全世界才有出路

侵侵話好欣喜習大大,仲話想都做終身總統,叫美狗港奴情何以堪?

上帝要你滅亡 首先讓你瘋狂

個個都想中共滅亡,現在習生無限連任,可快d滅亡,咁唔係啱佢哋思維咩

引用:
原帖由 本人值得擁有 於 2018-3-5 12:02 AM 發表

你D語氣講到你好似話得事咁,要吾要去睇下醫生
應該話佢覺得佢自己應該係香港做打骰果班.
所以真係要去睇醫生

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2018-3-3 09:07 PM 發表

中國越來越強大, 真是笑話

以前中國每年經濟增長是8%
現在中國每年經濟增長, 只有6%左右
證明中國已經走向衰落

如果中國真是不停強大, 應該下年經濟增長9%, 再下年是10%
唔係越來越多精神病 而係越來越多良心醒覺人 只係仍然有少部份貪得無厭自私自利唔願意交稅諗盡方法斂財攞福利攞到盡阻頭阻勢 影響香港長遠未來發展規劃 由我當初相信習近平會帶領中國朝向永遠美好未來發展 最終會唔受住貪得無厭諗盡方法斂財唔願交稅攞福利攞到盡貪官污吏群眾壓力 而有偏離原本國家發展政策 更加失去帶領中國人民朝向永遠美好未來發展信心

冇錯可能係再冇中共

可能終極目標係
統一世界
全世界一個中國

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2018-3-3 08:13 PM 發表
由習近平 將會廢除 兩任期限 開始, 我就一直觀察社會
包括大陸社會和香港社會
只見到好多人都反對習近平, 認為無限連任等於做皇帝, 是社會大退倒
習近平這做法, 無疑是為中共帶來滅亡之路

我預計中共將會在202 ...
承你貴願,2020倒台!

樓主印度仔快d 拉埋反共反中派人士燒炮仗

做乜叫晒救命, 尤如末日來臨

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2018-3-5 09:57 AM 發表

中國系以黨領國,真正控制中國一向都系共產黨,集體領導,國家主席或總理一向都系個[表」,我反對國家主席無限連任,系會比無知但香港人同台灣人及內地人有反感,但事實上中國權力架構系無變過,如果覺得無 ...
中國國家領導人既職銜浮雪泥o者

中共其中最偉大既國家領導人係鄧小平, 佢既係掌實權到百年歸老,
但係職銜呢? 好早就退晒
中共既領導人既實際權力, 唔係睇你掛乜職銜既

而鄧小平"權力無限期"不單無滅國, 佢力主中國改革開放, 奠定中國經濟起飛既基礎

引用:
原帖由 港式片皮鴨 於 2018-3-5 07:52 PM 發表
侵侵話好欣喜習大大,仲話想都做終身總統,叫美狗港奴情何以堪?
聽下ORIGINAL RECORDING , 佢擺到明係講笑。
而且佢亦冇話想做終身總統。

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2018-3-6 04:20 PM 發表

中國國家領導人既職銜浮雪泥o者

中共其中最偉大既國家領導人係鄧小平, 佢既係掌實權到百年歸老,
但係職銜呢? 好早就退晒
中共既領導人既實際權力, 唔係睇你掛乜職銜既

而鄧小平"權力無限期"不單無滅國, ...
我認同國家主席只係一個形式, 本身個位無乜權, 但何解鄧小平要將國家主席只可做兩任加入憲法?因為這是推動國家領袖任期限期化的重要一步 。
而國家領袖任期限期化正是因為鄧小平知道和體會到國家領袖終身制的壞處。

再說,國家主席雖然個位無權, 但始終都係名義上國家最高領導人, 難度對那位沒有任期限制但有實權的黨總書記和軍委主席沒有半點影響力?中國人一向都好講名正言順的。
今次習主席無限連任, 中國向回歸封建時代進了一步。
只可以話習主席萬歲萬歲萬萬歲!!!!

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2018-3-3 09:14 PM 發表

中國2017年GDP增速6.9%
你話嘅6同6.9已經相差好遠
要講嘅時候睇清楚數據先講
如果我唔識真係會俾你呃左
中國每隔三年多啲,已經等同創造多個 - 你祖國印度嘅gdp
每年gdp增長6-7千億美元都 ...
你應該同條On9仔講,佢祖國印度2017 gdp growth都唔知到唔到6.5,照佢講法已經扑直...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]