• 瀏覽: 14,711
  • 回覆: 112
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 雨中趕路人 於 2018-3-3 10:07 PM 發表

儍仔,李光耀做咗三十年,又唔見星加坡有事,默黑爾做咗十三年,德國比以前更好,唔L識就多d學習
講得啱!飛天豚都唔知去邊度觀察嘅呢?
消除任期限制並非立法不能更替, 亦迎合英文諺語:
You cannot argue with success!

引用:
原帖由 雨中趕路人 於 2018-3-3 10:07 PM 發表

儍仔,李光耀做咗三十年,又唔見星加坡有事,默黑爾做咗十三年,德國比以前更好,唔L識就多d學習
人d 係民選出來架,中國選條鐵咩

引用:

新加波雖然民主度唔高, 但都叫有選舉。
默黑爾更加唔洗講, 幾年一次國會大選, 選輸左就即落台。
和習一世冇得比。

中共當然會玩完, 因為遲啲習總豋基稱帝, 就唔洗共產黨。共產黨可以解散。

睇到都忍唔到笑咗出嚟😂夠鐘返去食藥😷

引用:
原帖由 ruspc2 於 2018-3-3 11:44 PM 發表

新加波雖然民主度唔高, 但都叫有選舉。
默黑爾更加唔洗講, 幾年一次國會大選, 選輸左就即落台。
和習一世冇得比。
而家邊個話要稱帝呢?

引用:
原帖由 nigel2014 於 2018-3-4 12:03 AM 發表

而家邊個話要稱帝呢?
你的政治覺悟唔夠高。

引用:
原帖由 ruspc2 於 2018-3-4 12:06 AM 發表

你的政治覺悟唔夠高。
係你諗多左啫!

引用:
原帖由 nigel2014 於 2018-3-4 12:49 AM 發表

係你諗多左啫!
今次來勢凶凶, 在大陸基本上連討論此議題都不,全封!
習近平稱帝或像金三世般在所難免。
習近平萬歲!!!!

引用:
原帖由 ruspc2 於 2018-3-4 12:59 AM 發表

今次來勢凶凶, 在大陸基本上連討論此議題都不,全封!
習近平稱帝或像金三世般在所難免。
習近平萬歲!!!!
咁快擦鞋?果然係死五毛!

引用:
原帖由 nigel2014 於 2018-3-4 01:21 AM 發表

咁快擦鞋?果然係死五毛!
封建皇朝時向皇帝下跪講萬歲萬歲萬萬歲係咪擦鞋?不, 這只是自保
在文革時大叫毛主席萬歲係咪擦鞋?不, 這只是自保

現在對習總都一樣!!!

del

引用:
原帖由 ruspc2 於 2018-3-4 01:24 AM 發表

封建皇朝時向皇帝下跪講萬歲萬歲萬萬歲係咪擦鞋?不, 這只是自保
在文革時大叫毛主席萬歲係咪擦鞋?不, 這只是自保

現在對習總都一樣!!!
原來吾止死五毛!仲係隻奴才!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]