• 瀏覽: 14,710
  • 回覆: 112
  • 追帖: 2
由習近平 將會廢除 兩任期限 開始, 我就一直觀察社會
包括大陸社會和香港社會
只見到好多人都反對習近平, 認為無限連任等於做皇帝, 是社會大退倒
習近平這做法, 無疑是為中共帶來滅亡之路

我預計中共將會在2020年前倒台, 似乎又進了一步

香討越嚟越多精神病人
之前有啲人借神為名話所有共產政權過唔到70年
吹咗支爆 30年, 年年都話 共產黨會打仗, 政權會分裂
每隔幾個月就話天滅中共
點知中國越嚟越強大
中國最困難嘅時候已經過咗去
唔好再發夢用把口就可以講到中國會爆
係一個人就攞啲實力出嚟堂堂正正喺經濟上面打贏中國

樓主無記錯你係印度人
你絕對有潛質返去印度,以民主方式當選印度總理
到時再喺經濟上面超越中國
仲好過你喺度日日抹黑中國

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2018-3-3 08:42 PM 發表
香討越嚟越多精神病人
之前有啲人借神為名話所有共產政權過唔到70年
吹咗支爆 30年, 年年都話 共產黨會打仗, 政權會分裂
每隔幾個月就話天滅中共
點知中國越嚟越強大
中國最困難嘅時 ...
中國越來越強大, 真是笑話

以前中國每年經濟增長是8%
現在中國每年經濟增長, 只有6%左右
證明中國已經走向衰落

如果中國真是不停強大, 應該下年經濟增長9%, 再下年是10%

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2018-3-3 09:07 PM 發表

證明中國已經走向衰落

如果中國真是不停強大, 應該下年經濟增長9%, 再下年是10%
中國2017年GDP增速6.9%
你話嘅6同6.9已經相差好遠
要講嘅時候睇清楚數據先講
如果我唔識真係會俾你呃左
中國每隔三年多啲,已經等同創造多個 - 你祖國印度嘅gdp
每年gdp增長6-7千億美元都唔強
全世界邊個國家有咁樣增長??
印度先每年增長千幾億咋
中國計數出黎係印度5倍呀

習總稱帝
大陸只會越來越亂
被暗殺日子不遠了

痴人講白痴話時間可證明祖國更加強大

樓主玩左咁多年曲線延共,唔攰咩

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2018-3-3 09:14 PM 發表

中國2017年GDP增速6.9%
你話嘅6同6.9已經相差好遠
要講嘅時候睇清楚數據先講
如果我唔識真係會俾你呃左
中國每隔三年多啲,已經等同創造多個 - 你祖國印度嘅gdp
每年gdp增長6-7千億美元都 ...
以前是年年保8, 現在連7都保唔住, 唔係衰落??

同埋中國奧運金牌, 一年比一年小, 已顯示國力走下坡

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2018-3-3 08:13 PM 發表
由習近平 將會廢除 兩任期限 開始, 我就一直觀察社會
包括大陸社會和香港社會
只見到好多人都反對習近平, 認為無限連任等於做皇帝, 是社會大退倒
習近平這做法, 無疑是為中共帶來滅亡之路

我預計中共將會在202 ...
儍仔,李光耀做咗三十年,又唔見星加坡有事,默黑爾做咗十三年,德國比以前更好,唔L識就多d學習

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2018-3-3 10:00 PM 發表

低B仔,2017年全球經濟增長率3.9%

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2018-3-3 21:07 發表

證明中國已經走向衰落

閣下對經濟的理解是完全錯誤的
一個國家是否強大
不是以經濟增長來計量
而是以經濟總量來計量

不過即使以閣下的扭曲理解
中國仍然是世界第二強

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2018-3-3 09:07 PM 發表

證明中國已經走向衰落

有無咁低智㗎?咁上今個星期氣溫22度,下星期氣溫14度,証明地球走向冰河時期?

引用:
原帖由 朱仔成.... 於 2018-3-3 22:00 發表

經濟總量大增長就會降低是常識罷
問題是三哥無論總量或增長也比中國低

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]