• 瀏覽: 21,715
  • 回覆: 276
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 劉婕 於 2018-3-8 07:31 PM 發表

那些被反民形容為大白象的工程, 就是要搞好長遠發展規劃 。
更加大幅度減稅也不能減物業印花稅 煙 酒 名車 古董等等高消費品和入境等相關稅項 凍結未來十年稅收超出了5 年一任特首所能承諾的期限 不可能實施。
檢 ...
冇錯,當年減紅酒稅我真係覺得莫明其妙?稅收多得滯就應該暫停或減低一些稅項,係完全冇理由全民派錢!我就冇受惠過派錢,但我唔希罕。

引用:
原帖由 hanE 於 2018-3-12 09:59 AM 發表

冇錯,當年減紅酒稅我真係覺得莫明其妙?稅收多得滯就應該暫停或減低一些稅項,係完全冇理由全民派錢!我就冇受惠過派錢,但我唔希罕。
當年減紅酒稅, 是因為當年的財政司長是紅酒收藏家嘛。

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-3-12 10:02 AM 發表

當年減紅酒稅, 是因為當年的財政司長是紅酒收藏家嘛。
我當然心知肚明!但係冇反對聲音?班反賊未識食飯?

引用:
原帖由 hanE 於 2018-3-12 10:05 AM 發表

我當然心知肚明!但係冇反對聲音?班反賊未識食飯?
其實班反賊都係既得利益者, 只要對他們的利益構成損害才會反之。
什麼反建公屋阻收地等等.... 你明的

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-3-12 10:18 AM 發表

其實班反賊都係既得利益者, 只要對他們的利益構成損害才會反之。
什麼反建公屋阻收地等等.... 你明的
哦!食c!

增加私營吸煙室營運者牌照 增加個人私營吸煙室營運者牌照 增加私營大麻吸食場所牌照 增加個人私營大麻吸食場所牌照 增加酒民登記 增加酒民健康檢查 增加酒民健康檢查中心

今次建制重創泛民,就係因爲派錢。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]