• 瀏覽: 25,067
  • 回覆: 87
  • 追帖: 3
+3
分析: 方國珊是否埋門撻Q, 我地冇得控制, 但可以控制自己投票意向!
快來模擬投票,考下自己眼光!

立法會2018補選投票 - [香港島] 選區
立法會2018補選投票 - [九龍西] 選區
立法會2018補選投票 - [新界東] 選區
立法會2018補選投票 - [建築、測量、都市規劃及園境界]

【埋門撻Q】方國珊廣告突然冇得上架 向廉記舉報民建聯施壓

仲有兩個星期就舉行立法會補選,新東嘅激戰由論壇炒到上去廉署。事緣「哪吒」方國珊,之前同港鐵委託嘅廣告公司簽定合約,租咗民建聯粉嶺個黃金靚位落廣告。但廣告公司上架前一日話因為工程原因,唔可以擺廣告。方國珊梗係㷫過辣雞,仲話懷疑港鐵受到民建聯施壓唔畀佢擺廣告,仲去埋廉署舉報。

方國珊發聲明話,舊年九月已經簽好合約,原定今年一月十六日到三月十一日,喺百和路行人天橋展示廣告。不過,廣告公司一月十日先同佢講,因「擴闊行人天橋及相關工程」,而唔可以安排更換廣告。

方國珊接受電話訪問時話,廣告牌嘅位置同天橋擴闊工程,一個喺左一個喺右,完全影響唔到,又引述土木工程拓展署嘅電郵都係咁講,佢認為冇得上架同民建聯有關。

「民建聯唔敢否定佢係要呢個廣告(位)嘅,因為年年都,包括周浩鼎呀、陳克勤呀,全部一定落呢個位嘅。」方國珊又提到,呢件事絕對唔會係散仔可以揸莊。佢認為今次係港鐵高層受到民建聯壓力,先會唔畀廣告上架。

「咁啱今次我叫做老虎頭上釘咗粒虱乸喇,我攞到呢個廣告牌,咁佢哋就好不忿氣嘅……如果佢咁明目張膽咁踢走我呢,就講唔過丫嘛。咁佢咪使橫手,一拍兩散,等我冇得攞到」。

方國珊上星期去咗廉署舉報港鐵受民建聯壓力,《壹》仔曾經向民建聯查詢,但截稿前未有回覆。其餘新界東立法會補選候選人包括黃成智、陳玉娥、鄧家彪、趙佩玉和范國威。

撰文:巫不言

新聞來源連結:
https://hk.lifestyle.appledaily.com/nextplus/magazine/article/20180227/2_573269_0/-埋門撻Q-方國珊廣告突然冇得上架-向廉記舉報民建聯施壓

方姐選了咁多屆,唔當選也可能會是參選次數最多的候選人,都威爆。

連生果都支持方國珊
今勻范國威凍過檸水  

引用:
原帖由 miss5 於 2018-3-2 11:13 PM 發表
分析: 方國珊是否埋門撻Q, 我地冇得控制, 但可以控制自己投票意向!

立法會2018補選投票 - [新 ...
佢上次選唔到,就話以後都唔參選,咁樣,禮義廉咪成全佢囉。

又係果句,姣婆係守唔到寡的。

引用:
原帖由 gk3328 於 2018-3-3 12:01 PM 發表
支持方國珊
在將軍澳
搶范國威的票  

引用:
原帖由 gk3328 於 2018-3-3 12:01 PM 發表

下屆唔選,唔代表補選唔選,明未?

方姐屢敗屢戰

引用:
原帖由 miss5 於 2018-3-2 11:13 PM 發表

支持哪吒。

引用:
原帖由 lmc012 於 2018-3-3 12:14 PM 發表
方姐屢敗屢戰
下一句呢 ?  

引用:
原帖由 vvoy 於 2018-3-3 11:57 AM 發表
連生果都支持方國珊
今勻范國威凍過檸水  
咁選方國珊,就點都好過范國威,起碼好多泛民支持者都無意見 。
哪吒隨時又做到野,又可以激阿爺。啱晒河車。

仆街民建聯多行不義必自斃

支持哪吒 都好過投嗰件咖喱飯 
連師父(鄭家富)都可以反,點信得過

引用:

初選諗著後生仔有希望,點知出碟「冇朋友咖哩飯」,冇得揀唯有支持方國珊💪🏼

射比哪吒都好過反骨仔
起碼哪吒肯對抗政府激過加哩

撐方國珊 起碼夠膽出聲 親自出面做野 好過范國威成日剩係識得抽水 好似對本土咁有事就即刻割席

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]