• 瀏覽: 65,541
  • 回覆: 462
  • 追帖: 4
+12
天時、地利、人和缺一不可。董伯伯就係欠了這些。

引用:
原帖由 劉婕 於 2018-3-3 10:56 AM 發表

梁振英是地產黨和毒媒扣帽子成為偽君子的, 真正偽君子就不會主動不連任了。
而地產黨和毒媒仍然在香港橫行無忌, 誰才是真正的偽君子
佢係唔係偽君子根本唔重要, 我又唔係要娶佢做老婆, 我要佢管好香港之嘛

引用:
原帖由 赤村冬利 於 2018-3-3 10:09 AM 發表

董建華是好人。但梁振英是不折不扣的偽君子。
我又唔覺得。其實你同我講下樑振英有咩唔好嘅例子,好多人都講唔。好多人都係人云亦云。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-3-1 11:47 AM 發表
沒倒董,堅定實行八萬五,今天大家就不用捱貴樓。
沒倒樑,連任,就不會有一地兩檢。
梁振英開首說:「內地執法人員如果在香港執法,是不能接受,因為這不符合《基本法》。」
我情願樓貴也比失業好

董建華回來做香港特首

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-3-3 10:06 AM 發表

好人難當特首。
佢本身都係商人

689 係除了老董外, 最大力打擊高樓價

可惜香港人吾鐘意佢

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-3-1 11:47 AM 發表
沒倒董,堅定實行八萬五,今天大家就不用捱貴樓。
沒倒樑,連任,就不會有一地兩檢。
梁振英開首說:「內地執法人員如果在香港執法,是不能接受,因為這不符合《基本法》。」
你今日再問下樑生睇下佢會吾會甘講?
當年如果懂生醒小小,係米可以改做2萬5呢?

倒林鄭才啱

引用:
原帖由 rafalewan 於 2018-3-3 01:10 PM 發表

85000 是老董自己話不存在

689 只是隻狗 不討論
人地細個住宿舍大個靠自己住山頂獨立屋,真係唔知邊個係狗多D

引用:
原帖由 sevensins 於 2018-3-3 08:42 AM 發表

董伯伯係好人,時勢唔啱啫

吾係有沙士!

每年八萬五

點會好像貪曽咁

起樓賣地都停

你話一係搞香港

一係收左人錢

引用:
原帖由 赤村冬利 於 2018-3-3 10:09 AM 發表

董建華是好人。但梁振英是不折不扣的偽君子。
偽君子比真小人好,今日反對起樓,明天話你唔起樓,政府永遠是衰,政客永遠是好人。
香港人睇清楚啦

看了

香港人應得的

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]