• 瀏覽: 14,080
  • 回覆: 104
  • 追帖: 2
+3
引用:
原帖由 前往外圍的甩毛 於 2018-2-26 09:34 PM 發表
似乎成事實,我地d 小市民冇咩可以做。問題你地五毛係度吹噓。羽總冇話彼人做個人崇拜。我為你地好..咪跟錯風
師兄冷靜。

有趣看這些人大是否舉手機械?
如果又是99.9%贊成,顯示中國的歷史盛衰將重來!
人往往自以為是,
歴史的警惕也無用!

引用:
原帖由 wlwong1024 於 2018-2-26 09:59 PM 發表
有趣看這些人大是否舉手機械?
如果又是99.9%贊成,顯示中國的歷史盛衰將重來!
人往往自以為是,
歴史的警惕也無用!
你咁擔心為乜?
你開心先對。

人,最怕無得(簡),點解做錯事要你坐牢呀!就係要你無得(簡)。人家選那位?有無智慧?人家嘅事。自作自受。真心問句,ching你想有得(簡)嗎?

非常好,136聽日又升。話之習大大做皇帝,我地老百姓有錢雲,有飯食,有囡溝

中國強勢回歸世界之巔

引用:
原帖由 cp2677 於 2018-2-26 10:01 PM 發表
人,最怕無得(簡),點解做錯事要你坐牢呀!就係要你無得(簡)。人家選那位?有無智慧?人家嘅事。自作自受。真心問句,ching你想有得(簡)嗎?
想又如何?
現在香港特首都無得你揀啦!
佔領中環都做埋又如何呢?

引用:
原帖由 dickwu2009 於 2018-2-26 10:33 PM 發表

想又如何?
現在香港特首都無得你揀啦!
佔領中環都做埋又如何呢?
所以咁多港人及同胞選擇跑。

引用:
原帖由 rrt202 於 2018-2-26 04:33 PM 發表

樓價只升不跌對你來說是災難
而已
所以話你真係好蠢,無腦,無知識,AI取代你係必須,垃圾物體,唔識經濟,廢物

引用:
原帖由 dickwu2009 於 2018-2-26 10:01 PM 發表

你咁擔心為乜?
你開心先對。
擾這些多什么什么為人民,
到頭來人都推各人回到歷史的輪回!
歷史概炭說: 第n次重了!

個人不支持無限連任,但支持由2屆延長至3屆。
增加任期能夠增加政策延續性、穩定性。3屆尚不能做好,理應下臺讓賢。
而且三屆過後,年紀應該已過7/80,身體各方面應該開始難以勝任元首繁重工作。

果然係一個愛吹牛國家

引用:
原帖由 michaelsh 於 2018-2-26 10:05 AM 發表

乾隆在位六十年,毛澤東在位多少年? 以上所謂的長期執政者, 晚期有什麼建樹?
當政者, 在權力面前應該思考中華民族的未來, 抗拒權力的腐敗, 做一個留傳後世的明人 如堯, 舜,禹等
作為中國人,中華一分子,  ...
真係好唔明會有咁多人撐終生制,更好的皇帝年老時都會變得昏庸、外戚干政、腐敗,難道希望中國再落入萬劫不服,再度出現江青四人邦,要以史為鑒,鄧小平一早已知權力會令人腐敗!

引用:
原帖由 講不出再見 於 2018-2-26 11:18 PM 發表
果然係一個愛吹牛國家
英國、日本、德國憲法都沒有限制元首連任任期。

引用:
原帖由 JOE1136 於 2018-2-26 11:27 PM 發表

真係好唔明會有咁多人撐終生制,更好的皇帝年老時都會變得昏庸、外戚干政、腐敗,難道希望中國再落入萬劫不服,再度出現江青四人邦,要以史為鑒,鄧小平一早已知權力會令人腐敗!
其實依到有啲講支持的人已移民英美澳加。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]