• 瀏覽: 8,422
  • 回覆: 122
引用:
原帖由 25chris 於 2018-2-26 08:18 AM 發表

香港有事大陸不能過問
台灣仔梗系想香港有事

引用:
原帖由 零式艦上戰鬥機 於 2018-2-26 08:23 AM 發表

反對嘅人
可以用反貪腐罪名將佢地拉落馬
當然!

引用:
原帖由 Morningsky 於 2018-2-26 08:24 AM 發表

咁請問行終身制的話,有甚麽可以制衡國家主席近乎無限的權力?
(德國之聲中文網)周日(2月25日)新華社英文網頁報道,中共中央委員會建議,在中華人民共和國憲法中,刪除國家主席和副主席"連續任職不得超過兩屆"的表述。普遍分析認為,這一修改將為現任國家主席習近平在2022年后連任掃清障礙。

冇話喺終身制,只系解除最多兩屆限制。第三屆依然是人大選舉產生。

引用:
原帖由 25chris 於 2018-2-26 08:02 AM 發表

香港要跟著大陸,支持林鄭做到死為止每年都不派錢激死班建制垃圾
順便激死埋基佬全,
唔使令香港好似台灣咁到處飄彩虹旗。。

又關D非中國人咩事?

延長薯間好清埋鐘講亂擋,讓社會民眾生活安定安0。

引用:
原帖由 behappy1997 於 2018-2-26 08:32 AM 發表

(德國之聲中文網)周日(2月25日)新華社英文網頁報道,中共中央委員會建議,在中華人民共和國憲法中,刪除國家主席和副主席"& ...
你有見過每次人大開完會選舉果陣會出現反對票的嗎?每次都係99.9%贊成的!

引用:
原帖由 behappy1997 於 2018-2-26 08:15 AM 發表
呢Dpost 一出,契弟集團就會無一例外馬上跟帖帖貼文附和。
我都對修改憲法改最多2任有懷疑。不過說改為帝制或終身制根本就係歪曲新聞,對新聞上下其手,加鹽加醋。目的就是迷惑讀者,讓讀者無法看清楚新聞原來的面目 ...
特朗普蔡英文就算不滿佢地既人佔大多數,都一樣無法簡單咁要佢地下台,呢d 偽民主制度一樣要人硬食

我對取消限期都有保留,暫時難以估計向好還是向差發展……,取消限期好處係有能力既人唔洗因制度問題退下來……壞處係得確有機會發展成專政……

不過現階段就當成一定向壞方向發展只係西方洗腦下既錯誤觀念,事情對錯應該看事情本身,而唔係用專政或民主決定去看事情對或錯……

官媒只係放下風遮
一大堆有香港有為青年就打到成地精
不過次次國家主席第二個任期開始
香港媒體就不停用呢個主題做新聞
真係見怪不怪

我估計現時中共內無人有能力接到習近平個位
呢個最麻煩
不利中國長遠發展
引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2018-2-26 08:01 AM 發表

中國近代發展迅速,啟動咗好多大工程,例如:一帶一路。
以習近平剩低嘅任期嚟講,
的而且確係唔夠用。

目前建議嘅係取消限期管制,
但無話過係無限期。
仇中反中嘅人大力製造恐慌 ...

引用:
原帖由 Morningsky 於 2018-2-26 08:46 AM 發表

你有見過每次人大開完會選舉果陣會出現反對票的嗎?每次都係99.9%贊成的!
無論如何都系選舉。而唔喺終身制。

引用:
原帖由 25chris 於 2018-2-26 08:44 AM 發表

香討批評最多是台灣同美國內政
中國批評自己一個省有咩問題. 批評老尾去人地國家搞事都係美國內政, 智將定西毛狗?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]