• 瀏覽: 36,088
  • 回覆: 573
  • 追帖: 1
+16
引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-2-26 06:00 PM 發表

你有冇投特首一票呀?
唔好東拉西扯。
有就有,冇就冇。
唔識答呀!
你冇分去選代表去投票特首嗎? 退休人士/主婦/學生等

我都唔贊成.

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2018-2-26 14:18 發表
我都對這個決定非常失望,這樣香港及台灣的民眾對中國既制度更不信任
因為14億人知道台獨,彊獨,港獨抗中共,又踢走中國人囉!!咪係中國人會支持習帝保護中國領土抗獨立囉!

引用:
原帖由 michaelsh 於 2018-2-25 11:07 PM 發表
如題。

取消任期限制會制造腐化, 同時令到權力傾向某幫人,社會矛盾鬥爭最終需要用武力解決, 人民受害受苦。

我們不應該某人做得好, 而讓他長期執政下去。 記取毛澤東的教訓!! 如果他在位只是最多十年,文化大 ...
關你撚事咩

引用:
原帖由 xoWTFox 於 2018-2-26 06:57 PM 發表

關你撚事咩
我關心中國又關你撚事咩? 真奇怪。

引用:
原帖由 michaelsh 於 2018-2-26 06:16 PM 發表

你冇分去選代表去投票特首嗎? 退休人士/主婦/學生等
你避乜。
問非所答。
你有冇投票選特首呀?

引用:
原帖由 Corinthians1914 於 2018-2-25 11:09 PM 發表
望就望Mr.習做過100歲,玩鳩殘支那
你都系支(牙)人後裔,你返去睇下你嘅祖先牌寫乜,咪一樣嚟自大佬扮乜嘢那。

強烈反對?可有渠道?可有方法?有何可能?憲法?笑話。共產黨說了算。有財有勢之人,如李超人,國內高官,都係能拿就拿,一走了之。汝等蟻民又可如何?

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-2-25 11:41 PM 發表

你凴什麽!?

我們香港人都支持 雜種 稱帝。

雜種 是百年難得一見,萬中無一的 人中之龍,牠一定 仙福永享、壽與天齊, 永遠健康,萬壽無疆, 如果要給牠的蟈家主席任期設一個期限 ...
好心你啦,你都系係大陸仔一名,返屋企睇下祖先牌寫住乜嘢籍貫。再搵塊鏡照下自己個樣,係鬼佬定黑人定大陸人種,自己都搵到答案啦,你咪又系大陸人後裔。

引用:
原帖由 cp2677 於 2018-2-26 08:19 PM 發表
強烈反對?可有渠道?可有方法?有何可能?憲法?笑話。共產黨說了算。有財有勢之人,如李超人,國內高官,都係能拿就拿,一走了之。汝等蟻民又可如何?
表達意見是反對的一種。

引用:
原帖由 michaelsh 於 2018-2-26 08:25 PM 發表

表達意見是反對的一種。
ching無意嘲弄。只說現實。熱血無用。中國走回頭路,最終只有一個結果。改朝換代,付出代價只有蟻民。所以除了走,都是走。

引用:
原帖由 cp2677 於 2018-2-26 08:38 PM 發表

ching無意嘲弄。只說現實。熱血無用。中國走回頭路,最終只有一個結果。改朝換代,付出代價只有蟻民。所以除了走,都是走。
走之前表達一下意見先啦, 永遠沉默不出聲, 真的只有改朝換代了。

引用:
原帖由 michaelsh 於 2018-2-26 08:41 PM 發表

走之前表達一下意見先啦, 永遠沉默不出聲, 真的只有改朝換代了。
能說嗎?以史為鑑,說穿了只會發生文化大……

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]