• 瀏覽: 36,093
  • 回覆: 573
  • 追帖: 1
+16
引用:
原帖由 911usa 於 2018-2-26 05:23 PM 發表

有D人不如關心一下自己身邊既人好過啦,宜家中國強大,大力打貪科技先進,國泰民安,全靠習近平改革方案,梨知條毛
話打貪, 毛澤東最大功勞, 當時遺失的物品不用擔心找不到, 是好是壞? 毛如果只做十年, 應該是百年歌頌的開國元勳。今天? 過到權力的誘惑方可成為明主。

引用:
原帖由 michaelsh 於 2018-2-26 04:06 PM 發表

是香港人選出來的。
並不是你想的傀儡, cy在政策層面有功, 沒有連任。
香港人選出來?
係傀儡選出來的傀儡。

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2018-2-26 04:28 PM 發表
真係搞笑,可以無限連任,不表示不需要選舉,不需要"能力再確認"

你係唔係搞錯,可以無限連任同選擇之間既關係呀!

西方既內閣制就可以做超過二任啦,但唔係表示唔駛爭取民意喎

咪混淆啦!
內閣不同單一領導人。

引用:
原帖由 michaelsh 於 2018-2-26 17:31 發表

話打貪, 毛澤東最大功勞, 當時遺失的物品不用擔心找不到, 是好是壞? 毛如果只做十年, 應該是百年歌頌的開國元勳。今天? 過到權力的誘惑方可成為明主。
毛記時代有毛記社會問題,現代有不同現代社會同各國問題,例如現代多左互聯網,極多假資訊而且傳播速度快…如果塭一個新人吾知咩料既做,倒不如習習連任好過,因為佢已建功不少!

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-2-26 05:35 PM 發表

香港人選出來?
係傀儡選出來的傀儡。
是你侮辱此部分香港人吧了,他們都有香港永久居民身分, 是一分子。
或許說你都是獨裁思想 - 非我族類必為傀儡。 😁😁😁

引用:
原帖由 vanga 於 2018-2-26 05:13 PM 發表

why 無 ?
冇機會做。

引用:
原帖由 michaelsh 於 2018-2-26 05:39 PM 發表

是你侮辱此部分香港人吧了,他們都有香港永久居民身分, 是一分子。
或許說你都是獨裁思想 - 非我族類必為傀儡。 😁😁😁
你有份投咩!
不要自欺欺人。

中共夠唔係單一領導啦
引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-2-26 05:37 PM 發表

咪混淆啦!
內閣不同單一領導人。

引用:
原帖由 911usa 於 2018-2-26 05:38 PM 發表

毛記時代有毛記社會問題,現代有不同現代社會同各國問題,例如現代多左互聯網,極多假資訊而且傳播速度快…如果塭一個新人吾知咩料既做,倒不如習習連任好過,因為佢已建功不少!
你一是希望中國衰亡的人。
或是獨栽者的傀儡。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-2-26 05:40 PM 發表

你有份投咩!
不要自欺欺人。
你冇參與界別選舉?有工作者有份不要浪費

引用:
原帖由 michaelsh 於 2018-2-25 11:07 PM 發表
我們不應該某人做得好, 而讓他長期執政下去 ...
做得唔好先可以
睇得出西毛好驚

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2018-2-26 05:41 PM 發表
中共夠唔係單一領導啦
喎,同時有兩個元首。開世界先河。
你又混淆啦!

引用:
原帖由 michaelsh 於 2018-2-26 05:44 PM 發表

你冇參與界別選舉?有工作者有份不要浪費
你有冇投特首一票呀?
唔好東拉西扯。
有就有,冇就冇。
唔識答呀!

引用:
原帖由 michaelsh 於 2018-2-26 12:00 AM 發表

如果中國人民連此都不站出來發聲, 那所謂的復興只是騙人的。
所有軍委主席, 國家主席,國務總理,都可以被人大罷免

基本上支持,
反貪惹來不少敵人,要為全身而退做出準備。
可能沒有好的接班人選。
雍正翻版,一心為國為民,死而後已。
否則老了,早退休早享受。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]