• 瀏覽: 155,597
  • 回覆: 1,868
  • 追帖: 12
+47
內地官媒周日(25日)報道,稱中共中央委員會建議修憲,刪除中華人民共和國國家主席、國家副主席的「不得連任多於兩屆」的規定

普京效應,好多社評一早估到

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/cn/bkn/cnt/news/20180225/bkncn-20180225163125814-0225_05011_001.html

引用:
原帖由 arthurking1 於 2018-2-25 04:45 PM 發表
內地官媒周日(25日)報道,稱中共中央委員會建議修憲,刪除中華人民共和國國家主席、國家副主席的「不得連任多於兩屆」的規定

新聞來源連結 ...
應該再修改為可以世襲,由兒子或女兒繼承,再定年號

「朕為始皇帝。後世以計數,二世三世至於萬世,傳之無窮!」
萬歲、萬歲、萬萬歲

如果做得好嘅話,做多幾屆都無問題。
引用:
原帖由 arthurking1 於 2018-2-25 04:45 PM 發表

新聞來源連結 ...

引用:
原帖由 毛理求屍 於 2018-2-25 04:47 PM 發表

德國英國日本總理都可以做幾十年,係唔係都要修改為可以世襲,由仔女繼承呢

習帝!

引用:
原帖由 horse2014 於 2018-2-25 04:52 PM 發表

德國英國日本總理都可以做幾十年,係唔係都要修改為可以世襲,由仔女繼承呢
英國日本呢d封建國直頭仲有皇帝啦

即係大力打貪。

引用:
原帖由 毛理求屍 於 2018-2-25 04:47 PM 發表

不用年號,應用一二三四五六七八........百世就最方便

引用:
原帖由 helloling 於 2018-2-25 05:01 PM 發表

如果係最高果個貪典算
最高果個同佢班自己友一齊貪緊喇,最緊要識靠邊,八旗子弟有福同享,十四億漢奴比你考到個狀元都係滿人嘅一隻狗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]