• 瀏覽: 47,886
  • 回覆: 459
  • 追帖: 6
+11
國泰就是被職工盲的員工搞到衰衰咁,年年旺季搞罷工

引用:
原帖由 carrier12 於 2018-2-25 11:33 AM 發表

你又知人哋老婆系處?
一流價錢二流服務

有國泰負面消息出來,就有東方出現

引用:
原帖由 benho118 於 2018-2-25 11:27 AM 發表

咁你用唔用二手手機、二手尿袋、二手電視、二手老婆??
如果你知果架係二手飛機,你敢坐嗎?
國泰一向都有用2 手機,十幾年前都有用過新航的2手747。嗰陣又好危險?
相比起2 手機, 我更唔敢坐C919

國泰同港龍成日航線重複,用腦都知要點做,除非有利益輸送

未至於淪落到咁呀嘛?! 放棄做一線既公司?

引用:
原帖由 讓球達人 於 2018-2-25 12:02 PM 發表
未至於淪落到咁呀嘛?! 放棄做一線既公司?
國泰以前都有用。
美國的達美航空更加成日用,但服務完勝其餘美國兩大航空公司。
其實只有維修得好,2手機唔係問題,你都唔會睇得出

JACDEC 之前排名是用過去航空公司的安全記錄作為評分標準
但最新的評分標準改用未來飛行安全方式評估出來
所以國泰由第一位跌倒12位

國泰點解會變成咁?

引用:
原帖由 bface 於 2018-2-25 12:00 PM 發表
國泰同港龍成日航線重複,用腦都知要點做,除非有利益輸送
子公司和母公司航線重複其實唔係問題。
新航和其子公司勝安航空和SCOOT 都有有航綫重複。
世界上大把航空公司都係咁。

國泰舊年公布買新飛機又唔見東方提一句?

引用:
原帖由 布殊 於 2018-2-25 12:05 PM 發表
JACDEC 之前排名是用過去航空公司的安全記錄作為評分標準
但最新的評分標準改用未來飛行安全方式評估出來
所以國泰由第一位跌倒12位
JACDEC個新排名令一眾亞太航空公司跌得好甘,但又冇人提。
更出現澳航竟然低過旗下LCC 的情況,你覺得有幾可信?

二手老婆玩吾過👎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]