• 瀏覽: 30,852
  • 回覆: 327
  • 追帖: 2
+4
引用:
原帖由 超獸機神 於 2018-2-25 01:05 AM 發表
叫佢食屎啦!
依家升咗做寫字樓就講狗話
考得狗A既話,你覺得佢肯去做狗巴車長真係冇背景咩!唔好咁天真啦!

人望高處~食住條水上 大把人去狗巴做車長兼職車長時代好快消失

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2018-2-24 21:41 發表
呢班仆街令到全部巴士司機比人屌借慘劇發財!根本原本就冇人工加,九巴為咗車長收入穩定,將獎金變做底薪,再減工時,原意係希望車長安穩唔洗追更。點知班車長貪得無厭,借慘劇發財,真係仆街!不如行番 ...
一粒老鼠屎搞壞一鍋粥

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-2-24 09:27 PM 發表
九巴「狀元車長」梁領彥(Gary)今日在facebook留言,批評「月薪車長大聯盟」發起的罷駛行動,...

梁領彥曾是會考9A狀元,在 ...你想加人工無可厚非,關單意外咩事呢?加左人工,意外就唔會發生?」
加左人工,意外隨時都會發生,因為意外發生,就係加人工既契機

政府有責九巴亦有責!最低工時個個特首得過講字~為補水求生計係要付出精神壓力!九巴請兼職車長係瞞天過海向政府交差…以交代足夠車次/司機為市民優質服務而獲取專營權

引用:
原帖由 枯燥無味 於 2018-2-25 01:42 AM 發表

又係,都係少D坐巴士,可免則免

引用:
原帖由 ka626168 於 2018-2-25 01:57 AM 發表

又係,都係少D坐巴士,可免則免
佔中時期,搭開巴士既轉乘地鐵,習慣成自然,而家又多一班人轉乘地鐵.........

今日先知?認住呢D陷家剷

你唔比個車長下班時間,去打完麻雀,第日先返工?
拿來講GA真係,加你人工,就唔會打麻雀啦咩?
休息時間多左,但果段時間又唔知做D咩嫁姐,唔一定休息,
可以有其他野做!
個個車長都咁自律,香港咪0意外囉!

今次係巴佬玩大咗而出事…此風不可長

引用:
原帖由 bchk1842 於 2018-2-24 09:52 PM 發表
呢條友已經唔係做前線,坐係寫字樓un un腳,講嘢就係涼薄啲
狀元講緊人話你點識聽!

引用:
原帖由 枯燥無味 於 2018-2-25 01:42 AM 發表

其實呢次並非正式加薪,只是九巴優化薪金。正式加薪在六月。公司額外多一次優化薪金比你班車長,你班車長居然借由你哋惡劣駕駛態度車長一手導致嘅慘劇事件,來脅迫公司,謀自己福利,發慘劇財,咩道理?仲有冇人性?咁冷血!

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2018-2-25 03:45 AM 發表

其實呢次並非正式加薪,只是九巴優化薪金。正式加薪在六月。公司額外多一次優化薪金比你班車長,你班車長居然借由你哋惡劣駕駛態度車長一手導致�慘劇事件,來脅迫公司,謀自己福利,發慘劇財,咩道理?仲 ...
有李卓人長毛幫手,賤格係正常

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]