• 瀏覽: 11,084
  • 回覆: 36
  • 追帖: 1
無論牠們說什麽,其實都可以用奴性來解釋
引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-2-24 01:56 PM 發表
大陸的網禁是基於 IP 位址 來禁, 而不是基於你身處的城市、地區來禁。

閣下現在 點擊 以下網址,
www.ipaddress.com

閣下便可知道正在用什麽IP 位址來上香討。 正常來説, 如果閣下能上香討,它 ...
老友!禁和可以是兩會事。
大陸夠話禁娼啦!
咪一樣咁多港男上去嫖妓,包二奶。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-2-24 02:05 PM 發表

老友!禁和可以是兩會事。
大陸夠話禁娼啦!
咪一樣咁多港男上去嫖妓,包二奶。
咦?你啱渦呢次,所以禁唔禁都冇乜影響。

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2018-2-24 02:18 PM 發表

咦?你啱渦呢次,所以禁唔禁都冇乜影響。
有!唔禁公安邊有片收。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-2-24 02:20 PM 發表

有!唔禁公安邊有片收。
咦?咁係香港做雞米冇人收片?唔怪得咁多人做。

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2018-2-24 02:23 PM 發表

咦?咁係香港做雞米冇人收片?唔怪得咁多人做。
一樣有掛,不過香港唔係由公安收,係由愛國社團收。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-2-24 04:01 PM 發表

你咁熟既,唔通你收開

引用:
原帖由 zxcvbnm741 於 2018-2-24 04:35 PM 發表

你咁熟既,唔通你收開
我收開,你去開。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-2-24 04:49 PM 發表

我收開,你去開。
咁你都認到我,下次比條正d既鬼妹啦,成日揾d新疆妹扮鬼妹。

唔專業囉

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-2-24 04:01 PM 發表

唔怪之得班叛國社團成日要籌款啦,原來咁解。。

固然係會睇你個ip.....但都係睇下個website需唔需要禁,審查過ok的就唔會禁,突別係英文外語的網站,本人有2個英文website在深圳用.....1 個係網上點餐全英文有圖片的website.1眼望落去唔識英文的人都知係menu點餐用的...從來都沒block不需要用vpn就可以打開.....另1個係用來接order需要用auto refresh用的沒圖片全英文,咁佢就會奇怪壞疑呢種網站,又好似有分等級1樣,有時唔用vpn都開到,但唔暢順,就算開到用了半天之后佢又有時會開唔到,最終我都要每日用vpn開呢個網站,但用vpn亦唔係咁暢順,有時refesh很久都開唔到嗰頁,咁就要trun off 個路由器1-2分中,重新連接,類似手機的DNS要開飛行模式,好似通坑溝咁,通1通佢又會暢順返正常!以上的壯況係幾年前開始出現,比佢玩到浪費好多次同時間,我才找出呢個壯況模式!真係用了時間和金錢才找出原因!

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-2-24 11:47 PM 發表 

多謝閣下回貼

未知閣下是否在大陸上香討? 有否檢查剛才使用的是否境外IP位址?
我用手機superVPN....咁當然是國外ip
用vpn的就會係國外ip

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-2-24 11:47 PM 發表

多謝閣下回貼

未知閣下是否在大陸上香討? 有否檢查剛才使用的是否境外IP位址?
最簡單的,開了vpn 之后,你上淘寶,佢就會問你轉地區,

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]