• 瀏覽: 1,328
  • 回覆: 8
+6
成個開支仲高過醫療。醫療得7xx億

一個普通大學校長 兩年人工700萬 仲高過特首
仲有d 訓導主任 都 4∼6萬人工
但 教書都係老師。 仲請埋d 合約制老師 超低人工
教育 開支 會唔會高得制
不斷開 新課程 吸金 導致學歷氾濫 通街都係大學生

每個男人都有 說不出的心碎
成本跟貨物質素失衡

引用:
原帖由 如果我變成回憶 於 2018-2-24 11:43 AM 發表

不斷開 新課程 吸金 ...
錢唔係問題,
洗錢生産垃圾就係大問題

引用:
原帖由 如果我變成回憶 於 2018-2-24 11:43 AM 發表

不斷開 新課程 吸金 ...
垃圾毒師,一街都係,汚染地球

粗口老師林慧思
幼兒院教K2警察係壞人
佔中搞到仔女同父母反面,離家出走,到中銅旺角街頭交配(有圖)
佔中戴妖,魚蛋暴動劉小麗,倒國旗鄭松泰,邪教協會葉建源,扮日本人渣建吾.

教育是最大白象
建議取消教育開支
改為全民派一萬

引用:
原帖由 kenneth6 於 2018-2-24 04:11 PM 發表

垃圾毒師,一街都係,汚染地球

粗口老師林慧思
幼兒院教K2警察係壞人
佔中搞到仔女同父母反面,離家出走,到中銅旺角街頭交配(有圖)
佔中戴妖,魚蛋暴動劉小麗,倒國旗鄭松 ...
教育界多年來浪費納稅人的血汗錢, 都是班畜牲垃圾毒師夠惡, 兇政府的成果, 政府應從速檢討及追討帶頭犯法的教棍。

引用:
原帖由 kenneth6 於 2018-2-24 04:05 PM 發表

錢唔係問題,
洗錢生産垃圾就係大問題
用咁多錢教了一批垃圾出來!

我記得當年 讀中學
六四 果前幾日。d 老師 派埋傳單 早會出嚟講。
先入為主講 中國  六四 點點點。根本教懷班學生
自己出緊 政府錢 但 帶頭反政府

引用:
原帖由 如果我變成回憶 於 2018-2-24 08:38 PM 發表
我記得當年 讀中學
六四 果前幾日。d 老師 派埋傳單 早會出嚟講。
先入為主講 中國  六四 點點點。根本教懷班學生
自己出緊 政府錢 但 帶頭反政府
傷港電台和某些公務員都係出緊 政府錢 但 帶頭反政府, 以為反了政府可以回復英治時間, 簽個到就走去做秘撈, 出兩份糧。
服務市民?關人隱事。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]