• 瀏覽: 10,945
  • 回覆: 120
  • 追帖: 1
基本法委員會主任李飛在北京出席全國人大常委會會議前說,自決就是港獨,本質一樣,都是違反基本法。

李飛說:「自決就是『港獨』,不是為甚麼,是表達變化的說法,本質是一樣的。《基本法》明確規定,香港是中國的一部分,特區直轄於中央人民政府,任何散布『港獨』和『港獨』相關這些,都是違反《基本法》。」

香港電台報道,李飛強調,人大作出有關解釋已經很清楚,香港必須執行,認為沒有對選舉主任造成壓力,選舉主任完全依法辦事。對於多名參加立法會補選的人被取消資格,無綫新聞引述李飛表示,特區政府是依照法律、《基本法》和全國人大常委會的解釋作出決定,合憲合法云云...

乜都佢講晒啦!自決同自治有何分別?自我決定同自我治理有何不同?第日,自理都不可以,因為你痾屎要等中央來張口接住先可以痾?

共產黨既本質同黑社會一樣!

人地管一個國家、做大事的,你估會同你D港獨小朋友一樣玩捉字蚤咩

引用:
原帖由 A1899 於 2018-2-24 03:03 AM 發表
人地管一個國家、做大事的,你估會同你D港獨小朋友一樣玩捉字蚤咩
非常同意師兄所講!
坐井觀天,視野就係得咁多!🧐

引用:
原帖由 山上的天才 於 2018-2-24 03:15 AM 發表

非常同意師兄所講!
坐井觀天,視野就係得咁多!🧐
有強權, 冇天理

奇怪係5毛喜歡冇天理

引用:
原帖由 屍級官員 於 2018-2-24 03:22 AM 發表

有強權, 冇天理

奇怪係5毛喜歡冇天理
又用“五毛”當理據?

除咗謾駡,你仲識啲咩?
既然你地認爲香港人中意自決\獨立,
咁快的攞舊磗出街起義啦,七百萬人喔,
趕曬啲解放軍走,咪可以宣報獨立咯,
洗咩問大陸俾唔俾啫?
陳浩天話齋,人權大過憲法架,
快的起義啦,唔該!

引用:
原帖由 屍級官員 於 2018-2-24 03:22 AM 發表

有強權, 冇天理

奇怪係5毛喜歡冇天理
香港做咩要毒立? 我冇記錯香港係秦漢以有中國人居住  後來由蠻南人及客家人粵系人建設香港!  都係中國人 今日香港架成就係前人建設得來!我地只係享受前人留下架資源 邊個有資格講香港毒立?   搶完香港資源  重想侵略麻土地   咁悪   

引用:

有強權, 冇天理

奇怪係5毛喜歡冇天理
一句"我要真普選"就霸咗香港主要街道79日,
阻住香港人揾食同生活,好多小商戶爲此結業,
唔知邊個係強權?邊啲畜生無天理?
邊個先係野蠻呢?🤬🤬🤬

引用:
原帖由 屍級官員 於 2018-2-23 11:45 PM 發表
基本法委員會主任李飛在北京出席全國人大常委會會議前說,自決就是港獨,本質一樣,都是違反基本法。

李飛說:「自決就是『港獨』,不是為甚麼,是表達變化的說法,本質是一樣的。《基本法》明確規定,香港是中國 ...
英國香港哥陣就係英國講晒
英國直頭要香港做難民營,連問香港人都無。

依家大陸比條紅線你班人,在一國之下選立會,唔鐘意可以唔選。
西班牙都攪自決,個主席就比西班牙拉埋。 大陸仲未拉自決,港獨,就證明中共夠大方。

引用:

有強權, 冇天理

奇怪係5毛喜歡冇天理
如果五毛係親中既
美國西班牙,英女皇帝國,全部都係。

英國官員直情要發誓效忠女皇一個人,佢地就真係做狗勒。

yellow kids pls leave HK la

自決不等如港獨, 語言偽術吧, 看看支持者的言行舉動便一清二楚了

神羅輯,自決唔等於獨立?

上大陸武裝革命囉,烈士

自決?獨立?班人心入面最清楚

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]