• 瀏覽: 53,052
  • 回覆: 426
  • 追帖: 3
+6
有人肯做先得架......
而家輕輕鬆鬆一份保安都萬幾.....
仲邊有人同你番呢d工.....
出太高價咪又係轉嫁落消費者......
惡性循環黎架.....

人工最低工時最長, 好像是美X

引用:
原帖由 jfavejfave 於 2018-2-23 06:24 PM 發表
食肆一名樓面員工,可兼顧多少個座位?答案是逾百個。有社工在網上發貼,指到一間連鎖快餐店晚膳時,「目測全店超過200座位,

食肆一名樓面員工,可兼顧多少個座位?答案是逾百個。有社工在網上發貼,指到一間連 ...
唔好講剝削,年三十到初三,開工有二至三工㗎

其實家下香港飲食,大部份工作已經只得新移民肯做,佢哋叫價40到60蚊個鐘,乜都肯做,唔怕蝕底,只係要求每日可以返多幾個鐘,賺多D$,同埋過年可以多放幾日假,回鄉探親,香港本土人,反而要求多多,七,八十蚊個鐘,一週休兩天,獎金花紅乜都要,點請?

索性以後全部改做外賣,又慳舖租又慳人工

引用:
原帖由 jfavejfave 於 2018-2-23 06:24 PM 發表
食肆一名樓面員工,可兼顧多少個座位?答案是逾百個。有社工在網上發貼,指到一間連鎖快餐店晚膳時,「目測全店超過200座位,

7940603 7940604 7940605

食肆一名樓面員工,可兼顧多少個座位?答案是逾百個。有社工 ...
咁個社工有冇反省吓點解啲食客完事後唔順手

引用:

7940603 7940604 7940605

食肆一名樓面員工,可兼顧多少個座位?答案是逾百個。有社工 ...
咁個社工有冇反省吓點解啲食客完事後唔順手執一下放個盤去收集區。係咪應該教育吓啲食客?出啲咁嘅報告就係想加人工減工時。咁樣對個社會好咩?

收左$?
對家真有計!

引用:
原帖由 hoking96 於 2018-2-23 07:08 PM 發表

果次班中大牲鬧內地小朋友唔執,
原來高尚港人都唔執

引用:
原帖由 alexcwlam1234 於 2018-2-23 06:47 PM 發表

其實家下香港飲食,大部份工作已經只得新移民肯做,佢哋叫價40到60蚊個鐘,乜都肯做,唔怕蝕底,只係要求每日可以返多幾個鐘,賺多D$,同埋過年可以多放 ...
你認為大家樂會有??

引用:
原帖由 alexcwlam1234 於 2018-2-23 06:47 PM 發表

其實家下香港飲食,大部份工作已經只得新移民肯做,佢哋叫價40到60蚊個鐘,乜都肯做,唔怕蝕底,只係要求每日可以返多幾個鐘,賺多D$,同埋過年可以多放 ...
你認為大家樂會有二至三工??

引用:

E家商場冼厠所阿伯大都過七十幾歲,係連鎖酒樓都見過七十幾歲阿伯推車收碗碟,遲啲呢啲工都會被南亞人仕做埋!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]