• 瀏覽: 10,337
  • 回覆: 101
  • 追帖: 2
+5
有錢當然用來強化自己,唔通用來買美債,借錢俾人圍自己,開航母到門口call齊班friend來瓜分南海?

引用:
原帖由 kevinfox 於 2018-2-23 05:10 PM 發表
中共窮兵黷武的鐵證
正常不過,係世上排亞二,軍力應該要成正比,美國三佰幾首戰艦,中國有二佰首都唔算多啦。

中國人多錢多,掌握到技術,任何一樣野都可以快速大量生產...所以老美先咁怕大陸..咁怕有任何技術洩漏比大陸..

引用:
原帖由 Df21d 於 2018-2-23 06:58 PM 發表
有咗錢就要請保鏢! 有錢冇軍力就預要俾人搶。

錢多的時候最危險,中國如果軍力不超過美國,分分鐘被人瓜分,清朝就是錢多才被人攻打的。

引用:
原帖由 kevinfox 於 2018-2-23 05:10 PM 發表
中共窮兵黷武的鐵證
難道你想列強船堅炮利入侵中國 中國人民站立起來了 今日強大的中國 除咗有強大既陸軍 仲有強大的空軍和海軍

引用:
原帖由 kevinfox 於 2018-2-23 05:19 PM 發表
中共要造咁多戰艦做咩,各國準備戰爭吧
中國強大你如此仇恨和安 叫人打自己國家 你忘記近代中國被列強入瓜分 被小日本侵略 你唔配做中國人 最多只係一條漢奸走狗賣國賊

引用:
原帖由 59804774 於 2018-2-23 05:21 PM 發表
美國日日話聯合來巡,再多地都無夠
就係因為係美帝和小日本 尤其美國佬係中國週邊耀武揚威 所以中國至加快發展軍力 尤其海空軍既發展

引用:
原帖由 心水清 於 2018-2-23 06:37 PM 發表
錢多得制,需要大量055保護。
對 中國經濟發展好 人民生活富裕 加強國防等於保護家園

中國仲係太落後
仲有成堆051型同053型等住汰換
起碼要再下多4年餃子

055呢類全能型艦艇除做為航母編隊一員外,亦可單獨作戰執行任何任務,絕對要大量建造

引用:
原帖由 kevinfox 於 2018-2-23 07:00 PM 發表

美國系保護世界
要IQ多低的人才會相信你說的?

引用:
原帖由 TrueNorth 於 2018-2-24 03:35 AM 發表

要IQ多低的人才會相信你說的?
我信

引用:
中共窮兵黷武的鐵證
咁你老豆美國又點呀?

引用:
原帖由 kevinfox 於 2018-2-23 07:00 PM 發表

美國系保護世界
美國係掠奪世界先真

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]