• 瀏覽: 17,214
  • 回覆: 153
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 highbury64 於 2018-2-23 03:59 PM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=UDe5NBT1JCU

BCC呢d先係傅媒良心, 人地訪問小販完全冇預設立場, 更加吾會抹黑做旺角暴動,
片入面嘅三個小販,全部都話本土派只係保護本土文化,仲講得出政府暴力先係出事 ...
咁你都信,我唔係藍屍我都唔信啦,所有媒體都有政治立場,食咩飯就一定屙咩屎

如果市民食左出現集體中毒,到時飯民又出黎話政府辦事不力…點都係飯民贏哂…民鼠萬歲

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-2-23 03:59 PM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=UDe5NBT1JCU

BCC呢d先係傅媒良心, 人地訪問小販完全冇預設立場, 更加吾會抹黑做旺角暴動,
片入面嘅三個小販,全部都話本土派只係保護本土文化,仲講得出政府暴力先係出事 ...
又有人出黎撐湖北仔咯!當然啦……

引用:
原帖由 人若流水 於 2018-2-24 05:29 PM 發表

又有人出黎撐湖北仔咯!當然啦……
條黃屍狗一早見勢色唔對走左啦,呢幾日都有幾個黃屍狗嘅貼,邊理得咁多丫,講佢地唔會聽,英國佬點對我地叫佢地問吓佢地父母咪知囉,等D黃屍以為英治時好好,係好嘅就97前出生嘅都可以享有居英權啦,使鬼做英國公民括弧海外,英國佬攞足100年香港著數。連呢D基本道義都唔肯承擔

垃圾新聞!

引用:
原帖由 mart1212 於 2018-2-24 10:08 PM 發表

條黃屍狗一早見勢色唔對走左啦,呢幾日都有幾個黃屍狗嘅貼,邊理得咁多丫,講佢地唔會聽,英國佬點對我地叫佢地問吓佢地父母咪知囉,等D黃屍以為英治時好好,係好嘅就97前出 ...
呢位師兄、當年幾多人排哂隊去攞bno.又嗌交、又打交個個仆到去!咁多年過去、呢班友仔除左出去旅遊扮下英國佬之外,英國有冇實際福利俾過佢地呢?我都系殖民地教育長大架、當年九七我都怕D解放軍入左黎搞事又或者整埋D乜鳩文革之類、但系2o幾年過去、國家冇對吾住香港人、只有D搞屎棍呃D人去對抗中央、我呢個阿伯又吾鍾意中央到以身為中國人而自豪、心路歷程系俾D假本土、所謂既香港人迫到企系國旗下邊!人……總會隨住年齡、經歷去變、我真心希望有日大家不分彼此、企在國旗之下、以身為中華人民共和國裡面既中國人而自豪。

引用:
原帖由 mart1212 於 2018-2-24 10:08 PM 發表

條黃屍狗一早見勢色唔對走左啦,呢幾日都有幾個黃屍狗嘅貼,邊理得咁多丫,講佢地唔會聽,英國佬點對我地叫佢地問吓佢地父母咪知囉,等D黃屍以為英治時好好,係好嘅就97前出 ...
蠅國佬不嬲都係無寶不落著數拎到盡,之前係第一個入亞投行既R洲國家,連佢契哥美國佬既說話都可以當耳邊風
蠅國佬管治香港百幾年,香港係叫比較好既時期,只係開始反貪到回歸果廿年左右,蠅國佬係最尾果十幾廿年唔將香港搞返好d,點可能係香港身上拎到最大著數?
剩係當年起個新機場都成千幾二千億,如計返今時今日既價錢,你話係幾多呢?,當年重係好多蠅國公司接嚟做
無可否認香港發展起上嚟,蠅國佬係有過功勞,但唔好講到蠅國佬係真心為香港,其實最終都係為佢自己,係當你香港人係自己人,就唔會走人時只係俾本BNO你地遊埠用,而係居英權啦,果d重戀蠅既傻仔醒未呀?

訪問攪事果班,梗係話攪事係正義啦。唔通話俾你聽我係違緊法咩。 呢個BBC傳媒唔係別有用心就真的天真無極限。

引用:
原帖由 人若流水 於 2018-2-24 11:19 PM 發表

呢位師兄、當年幾多人排哂隊去攞bno.又嗌交、又打交個個仆到去!咁多年過去、呢班友仔除左出去旅遊扮下英國佬之外,英國有冇實際福利俾Ű ...
其實呢班黃屍真係有無用腦諗過,大陸有咩行動真正影響過香港人,你叫我反我都反英國多D,宜家大陸唔係不斷發展緊嗎?你香港人仲停留係7-80年代嘅思維覺得香港人高人一等,係香港人自己唔爭氣。學國語有咩問題先都係語言一種,你學日文韓語又唔覺問題學國語你班黃屍又嚟搞嘢,一個語文問題搞到脅持老師,粗言指罵老師仲要覺得理直氣壯,你班黃屍真係覺得自己無問題?如果真係香港唔啱你地住可以去信英國睇吓有無得搞?睇吓英國佬會唔會望你班黃屍一眼

引用:
原帖由 mart1212 於 2018-2-25 09:21 AM 發表

其實呢班黃屍真係有無用腦諗過,大陸有咩行動真正影響過香港人,你叫我反我都反英國多D,宜家大陸唔係不斷發展緊嗎?你香港人仲停留係7-80年代嘅思維覺得香港人高人一等,係香港人自己唔爭氣。學國語有 ...
師兄至理明言、小弟拜服、講再多都系嘥氣、呢班仆街遲早知道自己on l 9 ,我地吾需要佢地明白、因為腦閉塞系醫吾番架!

BBC呢d眯良心媒體。
完全沒預設立場

百足之蟲 死而不僵,見一個捉一個,摟主遲早要還!

引用:
原帖由 kenneth6 於 2018-2-23 09:14 PM 發表

please refer to 黃絲攻略 point 11

11滿口歪理,教壞細路,毫無 logic, ,常識欠奉,遲早穿煲:

年青人集體犯法暴動係官逼民反!
(答:同"你著短裙俾人強姦抵你死"有咩分別?)

謝安琪話打流感疫苗針冇效 ...
D仆街泛民,鬼話連篇,滿口歪理,投佢地個D都係人才。

引用:
原帖由 mikis 於 2018-2-25 01:50 PM 發表

D仆街泛民,鬼話連篇,滿口歪理,投佢地個D都係人才。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]