• 瀏覽: 17,094
  • 回覆: 188
88波叔

識派一定係派俾低收入人仕啦
引用:
原帖由 helloling 於 2018-2-23 11:31 AM 發表
財政司司長陳茂波將於下周三(28日)公布新一份《財政預算案》,不論是民主派還是建制派,近日均有強烈的聲音要求派錢,惟綜合各方消息,是次預算案重演全民派……

https://cdn.hk01.com/media/images/1227690/org/ ...

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-2-23 11:38 AM 發表
識派一定係派俾低收入人仕啦
講時講 低收入人士 依家有咩補貼

車費? 上網費? 買電腦係咪都有?

與市民為敵,將投建制一票,轉為給對手或不投。林鄭/財爺迫成的

其實澳門有10年的成功經驗, 點解仲要自己呃自自已話唔好.
唔係因為澳門派晒D錢, 所以佢地水浸無錢, 個次係特大台風, 無得講.

咁就唔係皆大歡喜啦
嘥氣

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2018-2-23 11:42 AM 發表
其實澳門有10年的成功經驗, 點解仲要自己呃自自已話唔好.
唔係因為澳門派晒D錢, 所以佢地水浸無錢, 個次係特大台風, 無得講.
其實係應該兩者同時進行

一係就將D錢 搞好D基建 醫療服務 人手 唔係下下殺到埋身先話

醫生唔夠 流感好勁......小.....年年都咁講

年年都話唔夠人  跟手俾筆錢你 有解決過咩...

醫生護士又唔係變出黎

咁又迷益晒D醫生, 病人.  好多人10年都唔睇次病, 佢地得到什麼.
引用:
原帖由 中頑童 於 2018-2-23 11:47 AM 發表

其實係應該兩者同時進行

一係就將D錢 搞好D基建 醫療服務 人手 唔係下下殺到埋身先話

醫生唔夠 流感好勁......小.....年年都咁講

年年都話唔夠人  跟手俾筆錢你 有解決過咩...

醫生護士又唔係變出黎

呢個世界唔會有絕對公平, 根本就無.
但係派錢係咁多個不公平方案中, 算係最公平的一個.

派唔派無所謂,最緊要陳茂波落台

引用:
原帖由 deeprich 於 2018-2-23 11:56 AM 發表
派唔派無所謂,最緊要陳茂波落台
2月28號 大家敢上街叫佢落台咩

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]