• 瀏覽: 21,011
  • 回覆: 223
  • 追帖: 3
+3
唔阻你攪掂你層香港樓嘛白痴仔

我老婆啱啱入咗個細單位,駛鳩理D窮撚廢青咩。
引用:
原帖由 至愛老輝 於 2018-2-25 07:23 AM 發表

64仔,你都真係憨鳩得幾過癮,我買過兩間深圳,一間八掛嶺,一間布心彩世界,兩間都賣晒,買咗5年賺咗200萬人仔,當中一間係自住,一間放租,租金補少少就夠供樓,D錢都係經銀行分批匯款過嚟, ...

都好過廢青咬老綜

吹左支爆廿幾年,都仲可以用呢個詞賺錢,真係服左你

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-2-23 11:13 AM 發表

我大好前途使L眼紅買大陸樓嘅廢老
係咯,你大好前途,中環上班 落街食快餐,日日ot幾充實!
人地廢老 十幾年前深圳幾百萬買棟樓,一個拆遷。補水過億,搞到人生無曬意義。錢又調唔翻香港。只能夠係惠州買個海景別墅,同班煲冬瓜朋友日日落club.幾頹廢

u will miss another upper-class-mobility chance if u do not take action to invest in prc property.

引用:
原帖由 Fquite 於 2018-2-23 08:49 AM 發表
少年,你真係太年青。😆😆😆😆😆😆
唔係太年青,係太on99

引用:
原帖由 chan0318 於 2018-2-25 06:01 AM 發表

1)匯錢方法,正規同非正規都有,不過,你有撚錢買咩~~
窮撚去台灣旅行都無錢仲講條鐵?

2)點解要使港幣?你會唔會帶張八達通去外國搭地鐵?用下個腦啦~~

3)大陸業主權力比香港 ...
一語中的

引用:
原帖由 chan0318 於 2018-2-25 06:01 AM 發表

1)匯錢方法,正規同非正規都有,不過,你有撚錢買咩~~
窮撚去台灣旅行都無錢仲講條鐵?

2)點解要使港幣?你會唔會帶張八達通去外國搭地鐵?用下個腦啦~~

3)大陸業主權力比香港 ...
64仔而家做緊漢奸,不知收入如何,綜緩都吾應該批比的咁既垃圾,浪費香港的資源

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-2-23 12:53 AM 發表
成日聽到d廢中廢老話中國好香港好,喺大陸買樓必定賺,on L 99, 大陸有外滙管制,你賣咗樓點滙錢落嚟香港?仲有大陸樓放租又收吾到港幣仲隨時俾人呃租,如果支爆仲會total loss, 真係只有人生輸家 ...
我有朋友,三年前用左25萬買大陸樓,二年半後賣左賺了二百幾萬,還將錢帶回香港買香港樓,唔知佢輸你幾多呢?

太無知,笑左

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-2-23 12:53 AM 發表
成日聽到d廢中廢老話中國好香港好,喺大陸買樓必定賺,on L 99, 大陸有外滙管制,你賣咗樓點滙錢落嚟香港?仲有大陸樓放租又收吾到港幣仲隨時俾人呃租,如果支爆仲會total loss, 真係只有人生輸家 ...
早年在深圳買賺好多

無知唔緊要,唔好衝出來柒呀嘛

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]