• 瀏覽: 21,012
  • 回覆: 223
  • 追帖: 3
+3
[quote]原帖由 yesterday_gun 於 2018-2-25 06:15 AM

師兄,你同個窮L講大賺錢點滙落香港使,有啲對牛彈琴。

引用:
原帖由 chan0318 於 2018-2-25 06:01 AM 發表

1)匯錢方法,正規同非正規都有,不過,你有撚錢買咩~~
窮撚去台灣旅行都無錢仲講條鐵?

2)點解要使港幣?你會唔會帶張八達通去外國搭地鐵?用下個腦啦~~

3)大陸業主權力比香港 ...
最慘呢班失敗井蛙,要人地陪佢地一齊失敗
沖擊政府,變成愚民井蛙香港

陪佢地自慰在香港

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-2-23 12:53 AM 發表
成日聽到d廢中廢老話中國好香港好,喺大陸買樓必定賺,on L 99, 大陸有外滙管制,你賣咗樓點滙錢落嚟香港?仲有大陸樓放租又收吾到港幣仲隨時俾人呃租,如果支爆仲會total loss, 真係只有人生輸家 ...
不懂扮懂,你見到全香港的找換店嗎?地下錢莊都不知道?早年在大陸買咗樓嘅,樓價升咗,人仔匯率高咗,賺晒,你無錢買樓一定不知道,葡萄味很濃。。。。

喺囉, 瞓街最撚好.

引用:
原帖由 bbfc5586 於 2018-2-25 03:07 AM 發表

樓主唔識乜野叫外匯管制
其實佢未上過大陸。。。😝

引用:
原帖由 cathayan 於 2018-2-24 09:14 PM 發表

你又錯啦。大陸銀行話我知, 證明左係賣樓合法收入,可全數匯出境。
事實如此,關鍵是要證明當時投人的資金來源是來自香港。不清楚的人,連查問了解能力都沒人,的確可悲。

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-2-25 12:40 AM 發表

你吾識就出小句聲,大陸係有外滙管制嘅專制國家,由於害怕資金外逃,錢進大陸係冇法外逃
你求其拎100萬人民幣俾我,我來回滙一次俾你睇,滙唔到我賠100萬俾你,滙到,果100萬人民幣歸我

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-2-23 12:53 AM 發表 
成日聽到d廢中廢老話中國好香港好,喺大陸買樓必定賺,on L 99, 大陸有外滙管制,你賣咗樓點滙錢落嚟香港?仲有大陸樓放租又收吾到港幣仲隨時俾人呃租,如果支爆仲會total loss, 真係只有人生輸家 ...
唔覺我覺得97前買大陸樓個D人廢D,好似我咁,個時買74平方唔洗三十萬港元,而家買D人勁好多,成四百萬人仔,仆街租比人都租唔到四千人仔,收咗五年租都翻唔到本,四百萬嘅樓收唔到一萬人仔租一個月,吊佢老味,都唔知乜市場,都唔成正比,所以我真係覺得 至L叻係你。

引用:
原帖由 芽菜子 於 2018-2-25 11:01 發表

你求其拎100萬人民幣俾我,我來回滙一次俾你睇,滙唔到我賠100萬俾你,滙到,果100萬人民幣歸我
佢連攞三十萬搞個佢老家日本居留都無錢,點嘔一百萬咁小數目出來,有就已經去咗日本三次啦,洗鬼係香討典床典蓆咩。

引用:
覺呀,不過好過廢本土L連屎坑都買唔起,要社會補貼。學人講人生?

引用:
原帖由 芽菜子 於 2018-2-25 11:01 AM 發表 

64.仔你攞一百萬比我滙,我滙唔到比返一百萬你,我匯到我賺十萬元,我搶你生意。
智障64仔咪做 縮頭烏龜。

唔識做好自己,怨天尤人。冇得救

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-2-25 12:40 AM 發表

你吾識就出小句聲,大陸係有外滙管制嘅專制國家,由於害怕資金外逃,錢進大陸係冇法外逃
井蛙學人開post, 大把合法同唔合法途徑運錢出竟。就算用最原始的螞蟻搬家賺300百萬分150日來回有錢賺都唔怕辛苦喇,剩係識開post 葡萄人

絕對失敗,但關你咩事