• 瀏覽: 21,023
  • 回覆: 223
  • 追帖: 3
+3
垃圾L. 你租炮房扑嘢都無錢, 學咩人批人

小朋友 , 唔該 check 吓D毛出齊末。

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-2-23 11:16 AM 發表

買咗咪進貢俾大陸囉,你又攞吾番錢出嚟
樓主唔識乜野叫外匯管制

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-2-23 11:19 AM 發表

我中意踩買大陸樓嘅人生輸家
因為你未食藥

如果咁都叫失敗者,我好想徹底咁失敗,相反,你啲黃L嘅所謂成功,係唔係去美英日買樓呀?你 買咗幾多呀?管理費幾多呀?升咗未呀?二手市場旺唔旺呀?賣得到嗎?賣咗之後,啲錢要唔要報稅呀?報幾多呀?可以攞走幾多呀?

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-2-23 12:53 AM 發表
成日聽到d廢中廢老話中國好香港好,喺大陸買樓必定賺,on L 99, 大陸有外滙管制,你賣咗樓點滙錢落嚟香港?仲有大陸樓放租又收吾到港幣仲隨時俾人呃租,如果支爆仲會total loss, 真係只有人生輸家 ...
唔識就繼續唔好識。

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-2-23 12:53 AM 發表
成日聽到d廢中廢老話中國好香港好,喺大陸買樓必定賺,on L 99, 大陸有外滙管制,你賣咗樓點滙錢落嚟香港?仲有大陸樓放租又收吾到港幣仲隨時俾人呃租,如果支爆仲會total loss, 真係只有人生輸家 ...
1)匯錢方法,正規同非正規都有,不過,你有撚錢買咩~~
窮撚去台灣旅行都無錢仲講條鐵?

2)點解要使港幣?你會唔會帶張八達通去外國搭地鐵?用下個腦啦~~

3)大陸業主權力比香港大,呃租?唔好當人地似你咁低既智商得架~~

4)支爆~~大陸支爆你唔係以為香港會無事下話~~

結論:乜撚都唔識既低B仔又要衝出黎柒............
唉!錢又無,女又無,智商又無,常識又無~~

你留係香港諗下點樣呃老綜好過啦,唔係你真係生存唔到架~

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-2-25 12:40 AM 發表

你吾識就出小句聲,大陸係有外滙管制嘅專制國家,由於害怕資金外逃,錢進大陸係冇法外逃
你先唔識,大陸有外匯管制,但不代表沒有通道 你多學野,多d經驗

引用:
原帖由 大魚魚 於 2018-2-25 04:56 AM 發表
如果咁都叫失敗者,我好想徹底咁失敗,相反,你啲黃L嘅所謂成功,係唔係去美英日買樓呀?你 買咗幾多呀?管理費幾多呀?升咗未呀?二手市場旺唔旺呀?賣得到嗎?賣咗之後,啲錢要唔要 ...
64仔 自己出帖話三十萬搞到日本居留,那有錢。 幾十皮港銀都冇去大陸買樓?買山地都未撚有錢啦。

條64契弟,女,又溝唔到,香港樓又買唔起,係香討用分身係咁出D低能貼,比人插到菊花都爆埋,完全係一隻走狗,契弟走狗,只能做幕後嘅契弟走狗,失9敗嘅只能做幕後嘅契弟走狗,連我屙嗰堆屎都有用過佢, 唔明點解有資格話人失敗

引用:
64仔,你都真係憨鳩得幾過癮,我買過兩間深圳,一間八掛嶺,一間布心彩世界,兩間都賣晒,買咗5年賺咗200萬人仔,當中一間係自住,一間放租,租金補少少就夠供樓,D錢都係經銀行分批匯款過嚟,有咩問題?就係因為當年未有限購限貸時我夠膽買,而家楂住幾百個都不知幾疏肝,好似你D廢物咁呀?連羅湖橋都過唔到,真係陰撚公 !

下一浪就係粵港澳大灣區,我又開始睇樓嘞,你地慢慢响度藕泥啦,哈哈哈哈哈哈 !

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-2-23 11:19 AM 發表

我中意踩買大陸樓嘅人生輸家
所以你咪腳腳踩空囉,憨鳩仔,撻撚死你呀!

廢青除咗眼紅就係葡萄同埋怨社會欠撚咗佢地,所以好易被政棍利用其不滿情緒。
引用:
原帖由 singsingbaby 於 2018-2-23 10:39 AM 發表
膠人膠post , 係人都睇得出你眼紅人地買大陸樓賺大錢啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]