• 瀏覽: 55,114
  • 回覆: 665
  • 追帖: 6
+48
引用:
原帖由 highbury64 於 2018-2-23 11:21 AM 發表

辛亥革命係吾係暴亂?
please refer to 黃絲攻略 point 11

11滿口歪理,教壞細路,毫無 logic, ,常識欠奉,遲早穿煲:

好似孫中山噤反抗暴政有咩唔啱!
(答:孫中山嗰時死幾多人?廢物們依家香港要死幾多人陪你地癲?)

謝安琪話打流感疫苗針冇效,畀醫學界逐點反駁

吳文遠又認為三文治沒有殺害力,故瞄準梁振英拋出,但這不是攻擊
(答 :下次黃絲出街俾人冧屎,記得講多謝!)

中共搞文革六四迫害人民

(答:黃絲OUT到無朋友!
文革四人幫俾鄧小平拉咗好耐啦!佔中咪平反咗六四囉!)

楊岳橋話公民廣場案入獄的13人都因為案底而令人生變得更精彩
(答:噤都講得出,黃絲攻民黨是人嗎?)

香港大學法律學院首席講師張達明指「雙學三子」的確有爬過政總圍欄及落到「公民廣場」內,但不能證明其他人的行為是與他們有關。
(答:同毒媒白痴認叻就關自己事,上到法庭就話唔關自己事,唔怪得噤多黃絲精神分裂)

公民黨斥上訴加刑變政治迫害 窮追猛打只會擴大撕裂
(答:法律黨都唔信法官,法治政治法,明明犯法的,只要有黨撐(攻民黨),都要輕輕放過??)

港大法律教授戴耀廷稱「中國極有可能在短期內崩潰」,而香港在中國「崩潰」後「可以獨立」
(答:所以話黃絲走火入魔,真係貼切,佢地要見到自己滿手鮮血先至識醒)

香港電台,言論公正,監督政府
(答:城市論壇,頭條新聞,淨係識日日老屈C Y大陸,幾時有鬧過犯民收黑金?
唔係偏頗洗腦,唔通係正義凜然 ?
唔該你睇清楚港台成立嘅宗旨先,監察政府,從來唔係單一個人或部門或機構做。)

D Q發假誓白痴議員係政治打壓
(答:民選嘅就可以犯法??鄭蟲大講得啱,投泛民係白痴。明明自己做壞事,重聲大夾惡,搗亂有理。泛民父母支持民主惡霸,肯定會嚴重破壞小朋友智力發展,遺傳智力缺陷!)

事後願意向法庭承擔責任,已算是尊重法治
(答:噤打完黃絲再自首算唔算尊重法冶??)

青年新症叫香港開發油田

法官指犯民律師潘熙既傲慢又無知

肥彭話被寵壞的港孩搞瘋狂可怕的分離主意

白痴胸姐話機埸同行同檢沒有例外
(答:事實有1年有517宗例外)

香港遲早變成大陸其中一個市
(答:有無常識㗎!,香港已經回歸大陸20年了!)

反普通話捍衛母語,但又唔反英文

國教係洗腦 但搞港獨就唔係洗腦

典型黃絲騙徒債仔變債主手法:

梁振英係港獨之父,分化社會
(答:毫無 logic,97回歸前已經有人搞港毒啦,
你睇下基本法第一條寫咩。係唔係梁掁英唔撈,你班粉人就唔搞港獨唔掟磚先?!,反口正賤種啊,哈哈!)

年青人集體犯法暴動係官逼民反!
(答:同"你著短裙俾人強姦抵你死"有咩分別?)

12打遊客:
上水,沙田,旺角

13打爛先人山墳:
浩園

14 藏毒,販毒襲警:
鍾雪瑩,袁梓鋒,鄭陽

15毒害下一代:
粗口老師林慧思
幼兒院教K2警察係壞人
佔中搞到仔女同父母反面,離家出走,到中銅旺角街頭交配(有圖)
佔中戴妖,魚蛋暴動劉小麗,倒國旗鄭松泰,邪教協會葉建源,扮日本人渣建吾.

16大白象:
佔中係香港有史已來最大嘅大白象,搞到香港唔見三千五佰億,佔咗條毛出來咩!
攻民黨雙非莊豐源案,長毛支持搞南亞人雙非入港,阻建大橋阻起高鐵東北發展不停拉布司法覆核又唔見幾千億!
香港電台11億經費日日製造垃圾節目反政府零收視污染地球。

17收肥佬黎黑金,蛇齋餅粽:
攻民黨
新暴力同盟
白鴿黨

18包容暴力,法律排第二,破壞經濟:
港大學生圍校委大叫隊冧人,攻民黨包庇又包容,食咗啞藥,重出場做指揮!
佔中旺角暴亂,重創零旅遊零售飲食物流業生計,搞到裁員失業。
港大打盧寵茂教授,
立會梁頌恆,游蕙禎連同助理打傷6保安

19 無point,無理據,唔夠人講,唔識答,
唔自己檢討反省下,重唱生日歌,
鬧下梁振英共産黨,老屈人5毛打完場。
總之自己永遠是對的。(黃絲是神嗎?哈哈!)

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-2-23 12:39 AM 發表
未審先判,引導公眾入罪被告,喪失傳媒應有客觀性及中立性,對粱天琦構成不公平審判,根據普通法tbb係咪要被罰?梁天琦係咪需要停止聆訊?
主動四處被壞公物,不依警察指示疏散,用尖竹同警察對持,武力襲警,放火。
唔係暴動,你話係乜?

引用:
原帖由 地獄懷舊的留言 於 2018-2-23 11:58 AM 發表

我一早已經知無綫立場偏頗 , 偏幫警察同政府 , 抹黑示威者同社運人士 , 所以逢親政治新聞 , 我一定唔睇無綫 , 改睇ViuTV now 新聞 , 港台新聞天地 , 奇妙電視新聞 , 蘋果日報網上新聞
有病入青山

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-2-23 12:59 AM 發表
共慘黨倒臺 和 中華人民共和囯 亡國之後,

CCTVB 就會改口 把 旺角事件 叫做 旺角革命。, 被判刑的 會被改稱 義士。

但前題是 新政權要有槍桿子,並大批大批地屠殺 中華人民共和囯遺民,那麽, 剩下來的 ...
咁你等下先⋯

辛亥革命係革命!要殺頭!咁旺暴要睇齊殺頭?

辛亥革命係革命!要殺頭!咁旺暴要睇齊殺頭?

TVB is the best.. support tvb... yellow people go to thell

樓主on柒鳩

咁毒果個啲咪叫迷惑人心

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-2-23 12:39 AM 發表
未審先判,引導公眾入罪被告,喪失傳媒應有客觀性及中立性,對粱天琦構成不公平審判,根據普通法tbb係咪要被罰?梁天琦係咪需要停止聆訊?
單案係告暴動,暴動案來審。唔報導係旺角暴動,點叫。強姦案審判時未判唔叫強姦,唔通叫男女做愛糾紛?

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-2-23 12:59 AM 發表

CCTVB 就會改口 把 旺角事件 叫做 旺角革命。, 被判刑的 會被改稱 義士。

但前題是 新政權要有槍桿子,並大批大批地屠殺 中華人民共和囯遺民,那麽, 剩下來的 ...
根據你的理論,你早就該被殺掉!
原來中共係好仁慈比你還生存。

你的理論經常自相矛盾,真係笑死人!

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-2-23 00:59 發表

真係倒台先講啦

自古到今都係勝者為王,而寫歷史又係爲當權者寫嘅。

你嘅言論,同未開彩嘅6合彩當仲咗一樣。

孫中山當年成功左,就叫革命,
如失敗左就是暴動。。。。。

1949年, 
共產黨叫中國解放,國民黨叫中國淪陷。。。。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]