• 瀏覽: 55,113
  • 回覆: 665
  • 追帖: 6
+48
引用:
原帖由 highbury64 於 2018-2-23 12:39 AM 發表
未審先判,引導公眾入罪被告,喪失傳媒應有客觀性及中立性,對粱天琦構成不公平審判,根據普通法tbb係咪要被罰?梁天琦係咪需要停止聆訊?
我一早已經知無綫立場偏頗 , 偏幫警察同政府 , 抹黑示威者同社運人士 , 所以逢親政治新聞 , 我一定唔睇無綫 , 改睇ViuTV now 新聞 , 港台新聞天地 , 奇妙電視新聞 , 蘋果日報網上新聞

不如我建議
強姦改造 未獲得同意的性交。
打劫叫做 財物自行分配。
貪汙叫做 促進事情的進行。
衹要動機説是為香港的未來自由民主並可以美化。

宜家條控罪係參與/煽惑暴動

用暴動去陳述係最客觀

全霉避而不談暴動先無新聞道德

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-2-23 11:21 AM 發表

辛亥革命係吾係暴亂?
真理法則:
失敗的革命就是暴動
成功的暴動就是革命

引用:
原帖由 hkg1842 於 2018-2-23 12:59 AM 發表
共慘黨倒臺 和 中華人民共和囯 亡國之後,

CCTVB 就會改口 把 旺角事件 叫做 旺角革命。, 被判刑的 會被改稱 義士。

但前題是 新政權要有槍桿子,並大批大批地屠殺 中華人民共和囯遺民,那麽, 剩下來的 ...
你依d咪叫曲線延共囉,槍桿子

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-2-23 12:39 AM 發表
未審先判,引導公眾入罪被告,喪失傳媒應有客觀性及中立性,對粱天琦構成不公平審判,根據普通法tbb係咪要被罰?梁天琦係咪需要停止聆訊?
燒車定專 一大班人 你推我奧 有冇面 有帶口罩 猶大武器 做咩呀吾係爆動係咩?

引用:
原帖由 highbury64 於 2018-2-23 11:21 AM 發表

辛亥革命係吾係暴亂?
當年應該叫謀反,捉到要斬頭

唔叫旺角暴動 叫旺角和平暴動好唔好

引用:
稱為 "旺角暴動" 係如實報導.

打比喻, 當年葉繼歡連環打劫4間金行,TBB新聞咪照直報導發生 "連環械劫案",有問題嗎? 要等法庭判咗搶劫罪後,才可以叫 "劫案"? 你認為應該稱葉繼歡啲劫案為 "金行糾紛"?? 你真心咁諗?

無論黃底法官點判都好,香港市民對你班泛民黃巾賊既佔中及旺角暴動都看在眼裹,人心中早有定論,你睇響應泛民號召遊行既人數每況愈下,就知香港人心判斷係咩!

引用:
原帖由 Postman65 於 2018-2-23 12:09 PM 發表

真理法則:
失敗的革命就是暴動
成功的暴動就是革命
你有無見過當年嘅烈士戴口罩 有無咁貪生怕死

引用:
聚眾襲警縱火,仲唔係暴動?

引用:
噤都唔係暴動??
做黃絲真係無得輸!

腦殘反中人士

咁唔係暴動係乜?
咪美化暴力啦?唔該!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]