• 瀏覽: 12,708
  • 回覆: 180
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 namowing 於 2018-2-23 06:02 PM 發表

咩叫你d新移民?我係香港出世果時,你老豆可能連卵子都未係呀,
照你道理,香港每日無限量收新移民冇問題?又或者港生內地出生子女,可以先係香港居住,再等拎身份證?

你都識講北京人口管理驅趕唔係今日既事,咁你上 ...
香港每日收大量你這種新移民 當然有問題, 那些問題政府不去解決 你又可以 點樣, 一個親中垃圾政府 你覺得佢會做什麼好事, 好似今日 有單案件 有個大陸佬喺 法庭相影相, 你看大陸佬 幹預 香港嘅情形係怎樣, 香港法庭每天有大量案件 為什麼 就是這單 才有個大陸佬喺度影相, 司馬昭之心路人皆知

引用:
原帖由 namowing 於 2018-2-23 06:11 PM 發表

人一定會老,你生父仲未成年?未戒奶?仲要用尿片?
你自己話你自己老 我就當然會說你老, 唔通你話自己20歲 我就叫你老坑, 你老係你自己講

引用:
原帖由 two3888 於 2018-2-23 06:06 PM 發表

北京驅趕低端人口不嬲都有, 其實沒有安排時間 也沒什麼補償, 網上大把資料啦 你唔係只 系識得 香港討論區搞事?
一時又話不嬲都有,一時又講到好突然要趕人走,你思覺係咪有d阻塞?
大陸有地區戶籍制,你無戶籍,憑乜拎補償?
香港長住冇身份證,捉到係咪要賠返錢俾佢走?
咩叫攪事?你既言論就係無事生非,
仲有呢個帖唔係我既,要原文link問樓主,你連主客都分唔清,講條毛呀?

引用:
原帖由 小婆羅門 於 2018-2-23 06:10 PM 發表

現在啲漢奸惡到呢,貼個文都要槍殺同ISIS有咩分別?

這就民主國家精神?難怪步向衰退⋯⋯
人哋只是糾正你們不好的習慣 吹少一啲牛唔會死嘅

引用:
原帖由 two3888 於 2018-2-23 06:13 PM 發表

你自己話你自己老 我就當然會說你老, 唔通你話自己20歲 我就叫你老坑, 你老係你自己講
咁你老豆係咪老坑?還是仲未成年呀?
開口埋口新移民,你父子邊年由邊度黎香港?睇下邊個新丫

引用:
原帖由 namowing 於 2018-2-23 06:16 PM 發表

一時又話不嬲都有,一時又講到好突然要趕人走,你思覺係咪有d阻塞?
仲有呢個帖唔係我既,要原 ...
北京市委新書記蔡奇試圖打造的「新北京」,是通過產業結構升級、佈局調整、城市功能疏解來調節北京的經濟發展與人口結構。任何新的願景在實現的過程都會有代價,但這一次由火災引發、突然在全城進行的「疏解整治促提升」行動,卻是十分急遽和強硬的治理手段,反映出中國官員的現代化治理觀念不足,缺乏文明社會的人文關懷,因此轟然受到各界質疑和譴責。

引用:
原帖由 namowing 於 2018-2-23 06:18 PM 發表

咁你老豆係咪老坑?還是仲未成年呀?
開口埋口新移民,你父子邊年由邊度黎香港?睇下邊個新丫
白痴 知唔知咩叫水上人呀, 睇你個樣都係翻牆大陸佬, 對香港的事都不清楚

引用:
原帖由 two3888 於 2018-2-23 06:12 PM 發表

香港每日收大量你這種新移民 當然有問題, 那些問題政府不去解決 你又可以 點樣, 一個親中垃圾政府 你覺得佢會做什麼好事, 好似今日 有單案件 有個大陸佬喺 法庭相影相, 你看大陸佬 幹預 香港嘅情形係怎 ...
所以話你思覺阻塞,北京人口管制叫打壓人民,香港人口管制就理所當然...
香港係中國地區政府,唔親中親你老家印度呀?

引用:
原帖由 namowing 於 2018-2-23 06:20 PM 發表

所以話你思覺阻塞,北京人口管制叫打壓人民,香港人口管制就理所當然...
你都咁唔搭八, 香港政府 公務員嘅工資 唔係大陸佬出畀佢嘅 係香港人出畀佢 佢唔係為香港人做嘢係為大陸人工作? 你係咪吃屎啦大陸佬

引用:
原帖由 namowing 於 2018-2-23 06:16 PM 發表

冇戶籍冇 補償, 不要整天在吹北京歡迎你啦, 咁係咪諗住攞人著數呀 搵人做低端工作

引用:
原帖由 two3888 於 2018-2-23 06:20 PM 發表

白痴 知唔知咩叫水上人呀, 睇你個樣都係翻牆大陸佬, 對香港的事都不清楚
問緊你兩父子邊年又邊度落黎香港呀?印度仔學好d中文先啦
水上人..笑爆咀,知唔知水上人係指邊幾個籍貫人仕呀?
點解你d智障咁多幻想,反駁你既就係新移民又翻牆,
但硬係答唔出由邊度何時到港....真奇怪,家族迷團?

引用:
原帖由 namowing 於 2018-2-23 06:20 PM 發表

如果北京可以用這方法管理人口, 為什麼香港不可以, 你不是說香港是中國的領土一部分嗎

引用:
原帖由 namowing 於 2018-2-23 06:26 PM 發表

問緊你兩父子邊年又邊度落黎香港呀?印度仔學好d中文先啦
水上人..笑爆咀,知唔知水上人係指邊幾個籍貫人仕呀?
點解你d智障咁多幻想,反駁你既就係新移民又翻牆,
但硬係答唔出由邊度何時到港....真奇怪,家族迷團?
你老味我都話咗我係水上人啦, 問嚟問去 七囉

引用:

你唔係咁蠢呀要我講來講去。。開埠初期香港人便以漁業為主謀生,在漁業全盛時期的60年代,全港有逾萬艘漁船,當時大部分漁船都是以風力推動的帆船,後期開始引進機動漁船,令漁民由近岸捕撈發展到遠洋作業,拖裝、刺網及蝦拖等多種捕魚方法,本地漁民均會採用,以爭取更多魚穫養家,香港甚至會舉辦冠軍漁民選舉、設立互助社鼓勵及支援水上人家,香港仔、筲箕灣、長沙灣、觀塘、青山、大埔及西貢都有魚類批發市場協助漁民出售漁獲

引用:
原帖由 two3888 於 2018-2-23 06:24 PM 發表

冇戶籍冇 補償, 不要整天在吹北京歡迎你啦, 咁係咪諗住攞人著數呀 搵人做低端工作
所以叫你學好d中文,好多地方都有寫,知唔知邊度係灣仔?香港機場都有寫喎,都有寫喎,所以任何無身份證人仕可以定居?
世界好多地區都有寫welcome乜welcome物喎,自由定居?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]