• 瀏覽: 38,866
  • 回覆: 422
  • 追帖: 5
+9
引用:
原帖由 零式艦上戰鬥機 於 2018-2-22 12:41 PM 發表

唔係不嬲都可以由海濱踩去麗城?
單車撚不嬲都話周圍都可以踩架。

引用:
原帖由 airair08 於 2018-2-22 12:35 PM 發表
做得2公里,不如唔好做。。青公操車不知幾舒服
屯公直情正啦

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2018-2-22 12:57 PM 發表
「會興建一個位於港鐵荃灣西站附近的匯合中心,及兩個休息處,提供單車泊位、長椅及廁所等輔助設施;工程亦包括改建一條現有行人天橋以騰出空間建造新單車徑」

屌!個個淨係睇$6萬1米。又唔撚睇呢啲要幾錢:fs ...
乜L野配套,班反L知條鐵咩。

咨詢多十狗幾年啦 起路有無問過當地居民呀

起條單車徑都過億

食水深,邊個講,民賤聯通過無事的,錢是要私通的。

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2018-2-22 12:57 PM 發表
「會興建一個位於港鐵荃灣西站附近的匯合中心,及兩個休息處,提供單車泊位、長椅及廁所等輔助設施;工程亦包括改建一條現有行人天橋以騰出空間建造新單車徑」

屌!個個淨係睇$6萬1米。又唔撚睇呢啲要幾錢:fs ...
政棍, 毒媒, 智將三寶一拍即合.

唔係只起條路. 不過應該列出個break down.

引用:
原帖由 aldonza 於 2018-2-22 01:28 PM 發表
唔係只起條路. 不過應該列出個break down.
上面咪講咗個 break down 囉

不如叫泛民投標,用價低者得原則,睇佢地可以平幾多。

其實1.409億元既費用實為賣大包. 你想一下西九果條天橋只有六十米都要3.5億.

而家造條天橋只係1.409億元, 就送你2.3公里單車徑, 加2.3公里行人道, 一個匯合中心,及兩個休息處,提供單車泊位、長椅及廁所........你話唔係半買半送係乜.

點解唔駁去屯門呀

如果大家覺得六萬一米係天價,不如各位投返來自己做,睇下你可以幾錢一米成本連埋請工人

引用:
原帖由 aldonza 於 2018-2-22 01:45 PM 發表
其實1.409億元既費用實為賣大包. 你想一下西九果條天橋只有六十米都要3.5億.

而家造條天橋只係1.409億元, 就送你2.3公里單車徑, 加2.3公里行人道, 一個匯合中心,及兩個休息處,提供單車泊位、長椅及廁所........ ...
只係喺地下畫返啲單車線咪 OK 囉
攪咁 L 多野做乜?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]