• 瀏覽: 17,983
  • 回覆: 346
  • 追帖: 2
+15
美國佛羅里達州上周爆出嚴重校園槍擊案,導致17人無辜送命。事隔一星期,美國總統特朗普周三(21日)在白宮,會見一眾倖存師

美國佛羅里達州上周爆出嚴重校園槍擊案,導致17人無辜送命。事隔一星期,美國總統特朗普周三(21日)在白宮,會見一眾倖存師生和死者家屬。面對排山倒海的聲音要求管制槍械,他只表明會加強背景審查,同時提議部分教師應該攜槍。

商機不可失

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/int/bkn/cnt/news/20180222/bknint-20180222070552311-0222_17011_001.html

槍唔夠殺傷力,老師揸火箭炮好D!
再帶個幾個手榴彈就更加安全!

全民皆兵

佢都十下十下
如果老師發癲呢?
跟住叫學生都帶鎗返學校呀???
引用:
原帖由 starr 於 2018-2-22 10:04 AM 發表
美國佛羅里達州上周爆出嚴重校園槍擊案,導致17人無辜送命。事隔一星期,美國總統特朗普周三(21日)在白宮,會見一眾倖存師

http://hk.on.cc/int/bkn/cnt/news/20180222/photo/bknint-20180222070552311-0222_17 ...

如果不幸有單教師攞鎗射學生跟住點?
學生可帶鎗?

下次到教師開槍玩真人 GTA, 係未提議學生擁槍?

如教師有槍,咁浸大班黃絲學生當日已經可能即時比教師槍殺

呢條PK不但唔想管制槍械,仲變相叫人買多D

教師帶槍又要訓練、買槍又要交牌費,商人本色

係鹵味先至咁 on 9
製造一個新問題去解決一個老問題
你估西部牛仔時代
駛唔駛騎埋馬去追鎗手?
鎗手知道有教師有鎗肯定仲兇悍
教師條命唔緊要?
教師射唔凖死多兩件入邊個數
教師一係縮,一係獨行俠上身
兩樣揀一個都一樣咁衰

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2018-2-22 10:20 AM 發表
佢都十下十下
如果老師發癲呢?
跟住叫學生都帶鎗返學校呀???
無錯, 故事發展應該係咁.
遲下又可以叫人買埋避彈衣. 學校要設置防備設施, 所有玻璃轉防彈玻璃.  以防有人用生化襲擊, 每人又再買埋防毒面罩...
擺明幫軍火商開條財路...

不如1人1槍
學黃絲話 可以還拖就得啦

引用:
原帖由 csdenis 於 2018-2-22 10:22 AM 發表
如教師有槍,咁浸大班黃絲學生當日已經可能即時比教師槍殺
會冤冤相報,浸大變敘利亞。

E⋯⋯遲 D 洗唔洗買埋坦克返學  
引用:
原帖由 andonlyu 於 2018-2-22 10:31 AM 發表

無錯, 故事發展應該係咁.
遲下又可以叫人買埋避彈衣. 學校要設置防備設施, 所有玻璃轉防彈玻璃.  以防有人用生化襲擊, 每人又再買埋防毒面罩...
擺明幫軍火商開條財路...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]