• 瀏覽: 4,727
  • 回覆: 18
既然有錢派,為何要納稅人交稅?

政府全民派錢,我就做自動轉帳,分一百次交稅,一係砌個印仔,自印一百張支票交稅,又可以唱哂大餅,要狗官逐個數。

死大陸蝗,咁恨政府派錢,我派俾你,我逐蚊逐蚊掟俾你地!

納稅人快起來憤怒吶喊!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-2-21 10:30 AM 發表

政府全民派錢,我就做自動轉帳,分一百次交稅,一係砌個印仔,自印一百張支票交稅,又可以唱哂大餅,要狗官逐個數。

死大陸蝗,咁恨政府派錢,我派俾你,我逐蚊逐蚊掟俾你地! ...
咁得閒,做啲有意義嘅事啦,譬如去老人院做吓義工。

引用:
原帖由 mib04 於 2018-2-21 11:25 AM 發表
咁得閒,做啲有意義嘅事啦,譬如去老人院做吓義工。
我邊有你地綜援人士咁得閒?我忙著搵錢交稅!

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-2-21 10:30 AM 發表

死大陸蝗,咁恨政府派錢,我派俾你,我逐蚊逐蚊掟俾你地! ...
食藥未?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:

1,派錢只會派18歲以上永久居民,與大陸人無關。
2,煙民可能交稅多過你,但如果只退稅無佢地份。
所以全民派錢最公平,共同分享社會成果。

引用:
原帖由 sun32064700 於 2018-2-22 07:58 AM 發表

唔好咁喇,正苦派旣係地產旣印花稅,同你啲丁屎入息稅都無関係,係都應該派返比啲業主喇。😆😆😆😆😆😆

反對派錢,應全數退稅上限50萬。免所有牌費差餉之類。地鐵巴士小輪半價一個月。公屋不能免

引用:
原帖由 Perfect 於 2018-2-22 10:49 AM 發表
反對派錢,應全數退稅上限50萬。免所有牌費差餉之類。地鐵巴士小輪半價一個月。公屋不能免
非常好嘅提議。

引用:

估唔到你同建制派一樣反對派錢,最衰係李卓仁同泛民。

引用:
原帖由 吳尊函 於 2018-2-22 03:27 PM 發表

估唔到你同建制派一樣反對派錢,最衰係李卓仁同泛民。7936182
中產根本乜七福利都無!亦無能力好似有錢佬咁開間蝕錢公司,搞到自己好食好住仲不用交稅!

我識人,佢幫外母開公司買樓,放租俾佢住,佢自己就開公司買樓放租俾外父住。兩間公司仍然蝕緊錢!

引用:
原帖由 sun32064700 於 2018-2-22 07:58 AM 發表

煙民d稅,用左來做醫療費,好多人患哮喘等病要求醫。

引用:
原帖由 tetrazolium 於 2018-2-22 05:01 PM 發表

中產根本乜七福利都無!亦無能力好似有錢佬咁開間蝕錢公司,搞到自己好食好住仲不用交稅!

我識人,佢幫外母開公司買樓,放租俾佢住,佢自己就開公司買樓放租俾外父住。兩間公司仍然蝕緊錢!
宣布唔派錢啦,你開心。

樓主你咪分100次,反正增加左人地既工作量only

我唔支持派埋錢比黃c狗

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]