• 瀏覽: 3,946
  • 回覆: 25
  • 追帖: 1
https://www.youtube.com/watch?v=MZ61uNMAvWE

兔子即將為阿富汗在東北部建立軍事基地
此舉應是一箭雙雕
為阿富汗政府提供一個基地去對抗達伊沙
並利用該基地壓止東突滲入新疆進入香討影片區

在一個晴朗的早上再度起行
聲稱需要證據,超乎尋常的聲稱需要超乎尋常的證據
對毫無證據的聲言,可信手揚棄
第三鵰︰守護一帶一路中亞段。

第四鵰︰與駐阿富汗美軍暗戰。

引用:
原帖由 星海揚帆 於 2018-2-20 08:47 PM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=MZ61uNMAvWE

兔子即將為阿富汗在東北部建立軍事基地
此舉應是一箭雙雕
為阿富汗政府提供一個基地去對抗達伊沙
並利用該基地壓止東突滲入新疆
美國佬,黃鼠狼拜壽,轟炸東突.

又話呢度係大國墳場,中國真係做左戰狠嗎?

學美國支持反抗部隊攻撃美軍!玩鳩美軍 

好波

上合組織去阿富汗反恐
中國由瓦罕走廊直入阿富汗
戰備公路要先全打通
今天5月夏季 中國可以出兵阿富汗

印度巴基斯坦幫手阿富汗反恐
新波斯面積可以去到
阿富汗+伊朗+中東+北非+印巴
最可行是一個波斯合作組織
誰出力多 就分大大豬肉

中國玩一帶一路全球建高鐵已經好忙
人民幣代替美元接管世界金融中心
中國就不要同印度爭小利

抗衡老美增兵的企圖,擺明支持塔利班(唔好定性塔利班係壞,佢只係與老美為敵)。

引用:
原帖由 超級灰膠袋 於 2018-2-20 11:22 PM 發表
又話呢度係大國墳場,中國真係做左戰狠嗎?
"為阿富汗建立軍事基地"

中國只負責建設, 唔係駐軍, 墳場都係為美國起既

引用:
原帖由 太大星 於 2018-2-21 08:34 AM 發表
抗衡老美增兵的企圖,擺明支持塔利班(唔好定性塔利班係壞,佢只係與老美為敵)。
塔利班係見到你冇做拜立即殺你全家,都唔好定性?

反美反到發神經

引用:
原帖由 愚人之石 於 2018-2-21 09:25 AM 發表

塔利班係見到你冇做拜立即殺你全家,都唔好定性?

反美反到發神經
你㸃先㗎?唔好話係人都先,你住過阿富汗?

伊朗被人話係邪惡軸心,但去過伊朗的人都話伊朗安全、人民友善。香港啲廢青都話現在香港水深火熱、民不聊生,你是否相信?

引用:
原帖由 dogdogchiV 於 2018-2-21 09:22 AM 發表

"為阿富汗建立軍事基地"

中國只負責建設, 唔係駐軍, 墳場都係為美國起既
重點是阿富汗會轉向取得解放軍軍事技術支援,阿富汗由親前蘇聯,到美國暗中介入,多次政變,暗殺,出賣成為現今整個國家都在美國安保公司(傭兵)管轄之下,到第三勢力中國介入,

依我看,中國會沿用一貫方針,不介入別國內政,而支援阿富汗取得自身失去了的整個軍事能力,而擺脫美國北約在阿富汗的軍事影響力,更自主的阿富汗對中國有利,

附件

bandicam 2018-02-21 10-29-24-574.jpg(20.89 KB)

阿富汗安保公司飛船

bandicam 2018-02-21 10-29-24-574.jpg

引用:
原帖由 小西灣三少爺 於 2018-2-21 10:32 AM 發表

重點是阿富汗會轉向取得解放軍軍事技術支援,阿富汗由親前蘇聯,到美國暗中介入,多次政變,暗殺,出賣成為現今整個國家都在美國安保公司(傭兵)管轄之下,到第三勢力中國介入,

依我看,中國會沿用一貫方針,不介入別國 ...
前蘇聯當年入侵阿富汗10年…美國支援…前蘇聯打唔贏…之後演變到今時今日

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]