• 瀏覽: 14,156
  • 回覆: 77
  • 追帖: 1
+10
引用:
原帖由 fun002 於 2018-2-25 11:22 發表

執行任務前有講點解用外國武器同武器邊度嚟,自己冇睇就咪尻吹
乜你唔知網上己經有得download咩?

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2018-2-25 11:23 AM 發表

乜你唔知網上己經有得download咩?
咁你,冇睇到咩?

引用:
原帖由 fun002 於 2018-2-25 11:24 發表

咁你,冇睇到咩?
我睇既係戲院錄影版,好似真係唔覺有

仲有我問係真實情況,斷估唔會係撻老解朵走去廠家問

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2018-2-25 11:27 AM 發表

我睇既係戲院錄影版,好似真係唔覺有

仲有我問係真實情況,斷估唔會係撻老解朵走去廠家問
武器人地交代左係當地政府軍提供,為左方便補給,所以唔用自己槍械,幾拾蚊張飛好心去戲院睇啦

好堅
香港人拍出寫實戰爭片

好睇,很精彩也很緊

入塲支持

昨天睇左,由頭打到尾,血肉模糊,斷手斷腳。係很有荷里活片的感覺,化妝技術及爆炸場景也令畫面十分震撼,令觀眾見到真實戰爭的情況。可惜內容過度豐富,令主題撤僑部份被淡化左,有點感覺消化不良。而且有點缺乏美片中的英雄角色做焦點,雖然可令到每個角色都表演充分,加深了部隊中所講的團結互信互補精神,也因為這樣令觀眾有點難捉摸導演想觀眾是從那一個角度去參與角色所面對的人情感觸位置。總括電影是好的,但還有很多改進空間,要用電影宣傳中國軍隊是十分好方法,但再加深軍人在任務中人性方面描寫,可更令觀眾產生更多的同感。

引用:
原帖由 Vo1976 於 2018-2-21 11:52 PM 發表

張召忠訪問電影導演時曾問到,為什么不使用國產步槍?
導演說,他考慮到特種部隊到國外執行任務, ...
故事取材於真人故事,估計仲有一層意思,出國特種作戰,出事就當僱佣軍做。所以全套美式裝備。職業特工隊都有講啦: 你地係絕密任務,如果你地出事,政府係唔會承認你地存在!

馬上 超越 唐人街探案 2

附件

捕获11.PNG(93.63 KB)

引用:
原帖由 alanfkl 於 2018-3-2 10:28 PM 發表
昨天睇左,由頭打到尾,血肉模糊,斷手斷腳。係很有荷里活片的感覺,化妝技術及爆炸場景也令畫面十分震撼,令觀眾見到真實戰爭的情況。可惜內容過度豐富,令主題撤僑部份被淡化左,有點感覺消化不良。而且有點缺乏美 ...
請問香港上左畫未?

引用:
原帖由 head2010 於 2018-3-3 12:35 AM 發表

請問香港上左畫未?
3月1日已上畫

好,謝謝,回港後去睇

要看多一次

PLA Navy 艦054A and 71 好有型

香港區冇乜戲院有哩套野,所以同左老豆去左柴灣睇
講返哩套戲真係堅好睇,比想像中好睇好多,劇情緊湊度完全拍得住”黑鷹15小時”,但係就冇諗到哩套野竟然比”3D食人倉” 更血腥,難怪係3級片

附件

20180303_221347.jpg(90.46 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]