• 瀏覽: 867
  • 回覆: 14
  大年初二車公誕,有政黨就香港及新界東發展提出6大願景,包括加強中港交流,興建第四條過海隧道以及連接大埔至荃灣或西九龍新隧道,紓緩新界東交通擠塞.........

政黨公民力量建議加建第四條過海隧道,及連接大埔至荃灣或大埔至西九隧道,各位認為對於減少新界東交通擠塞問題有用嗎?

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180217/bkn-20180217094218326-0217_00822_001.html

食屎啦,仆街政黨唔搗亂當幫忙,建議背後都唔知有無陰謀,信唔過。

新界東係泛民票倉,應該不增加設施,令區內更塞車作為懲罰

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2018-2-17 11:00 AM 發表
新界東係泛民票倉,應該不增加設施,令區內更塞車作為懲罰
星洲做法,凡非PAP黨員當選,基建就漁灣選區應第一個試點

林鄭立即下台

引用:
原帖由 三級警司 於 2018-2-17 11:09 發表

星洲做法,凡非PAP黨員當選,基建就漁灣選區應第一個試點
首先撤走該區所有巴士站

政黨永遠都只是為自己政治,用屎眼諗野,點會為民。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2018-2-17 11:11 AM 發表

首先撤走該區所有巴士站
因為選出港獨區議員是有代價的

新界東交通好擠塞咩 ?
唔覺喎 

引用:
原帖由 三級警司 於 2018-2-17 11:14 發表

因為選出港獨區議員是有代價的
自己區自己救,要坐車就自己區搞條出來,不要分薄其他區資源

引用:
原帖由 Joeycky 於 2018-2-17 10:57 AM 發表
食屎啦,仆街政黨唔搗亂當幫忙,建議背後都唔知有無陰謀,信唔過。
政府一入立法局討論就會話大白象,破壞環境。。。又有得拉布。。。。

引用:
原帖由 mawongching 於 2018-2-17 11:18 發表

政府一入立法局討論就會話大白象,破壞環境。。。又有得拉布。。。。
即係可能是陷阱

引用:
原帖由 Joeycky 於 17/2/2018 10:57 發表
十分同意

停止再發私家車牌就搞掂,起多啲道路冇用,路暢通就會吸引更多人買車,結果又係塞車。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]