• 瀏覽: 24,814
  • 回覆: 168
  • 追帖: 1
+12
引用:
原帖由 wtfbro 於 2018-2-14 09:41 PM 發表

屌,支那一年抄咁撚多嘢。。。恒河沙數。。。我都廢L事同你小學雞拗喇。。。反正公道自在人心。。。

啲五毛就嚟連淘寶,支付寶呢啲概念都話係馬雲發明。。。

呢啲嘢 ...
你都幾L無知,其實你知否你俾人笑緊,費事教醒你,係井底繼續瞓啦

好大威力呀!老尾卡爾文森號戰鬥群入侵你領海喇,咁勁嘅J20仲唔快啲去打瓜老尾!咪佐縮頭烏龜!

引用:
原帖由 太大星 於 2018-2-14 09:11 PM 發表

睇到中國現在嘅牌面,都冇乜邊過儍仔會走去倍佢練兵。
老尾卡爾文森號戰鬥群入侵你領海喇,中國J20仲唔同佢去練兵?!

引用:
原帖由 西奴末日 於 2018-2-14 11:01 PM 發表

總不能專門學 美國發動一場戰爭來檢驗吧
有啲人儍嘅,用打仗來驗證自己的武器得唔得,同走去老強去證明自己得唔得的變態佬無分別。軍備係愛黎保家衞國,唔係到處撩事鬥非, 蝦蝦霸霸。

以中國現時嘅海軍軍力不是老美對手,但近岸保衛戰係絶對無問題,如果唔係老美巡航就唔使由台海走到南海的島礁擦傳在感,再遲幾年中國海軍完成部署,老美又要走遠啲。

引用:
原帖由 funny12 於 2018-2-14 11:10 PM 發表

如果真係世界大戰,你估你仲有冇咁多自由喺度廢up?我就反而想中國呢架j20同人地一齊練睇下點😄始終同外國一齊操先有進步。。
認同一齊操先有進步
但唔認同某D人自己吹到自己以為自己堅打一定贏硬。
自以為是,驕兵必敗。

南華早報前幾天報導J-20只配置了改良版的WS-10B太行發動機,而不是專為五代機設計的WS-15峨嵋發動機,原因在於WS-15曾於2015年測試時發生爆炸,技術問題到現在尚未完全解決。

J-20戰機使用WS-10B太行發動機意味著必須使用後燃器(Afterburner)才可以超音速巡航,即是在超音速巡航期間將會喪失了隱身功能。

http://www.scmp.com/news/china/diplomacy-defence/article/2130718/why-chinas-first-stealth-fighter-was-rushed-service

引用:
原帖由 長程大炮 於 2018-2-15 06:06 AM 發表

你都幾L無知,其實你知否你俾人笑緊,費事教醒你,係井底繼續瞓啦
垃L圾五毛小學雞有啲咩講得出丫

(South China Morning Post)10日報導,中國為趕進度,為殲20裝了應急的發動機,意味它的戰力將嚴重受限,不僅係機動性與燃油效率,還有超音速下的匿蹤程度。由於2015年的爆炸,意外暴露了中國為殲20量身訂做的渦扇-15引擎關鍵問題並未解決。渦扇-15在當年那場地面測試中爆炸,但沒有人受傷。那次爆炸顯示,渦扇-15並不可靠,而至今還沒有能克服這類問題的根本,那也就是殲20至今還在使用渦扇-10B發動機的緣故。
發生爆炸其中牽涉的原因很複雜,而原因之一,就出在單晶渦輪葉片的品質,這正係強大渦扇發動機的關鍵組件。照道理新一代單晶渦輪葉片係針對渦扇-15設計,應該要能承受遠比其他發動機更快的轉速與更高的溫度。消息人士指出,殲20使用渦扇-10B只係暫時的,未來它會用另一款名為渦扇-10推力增強型發動機(improved performance engine,IPE)的新型發動機,直到成功研發出渦扇-15為止

西奴召集,呢版好多西奴。西奴專奶西人養的西狗C眼。西西使西狗係自已祖宗種

中國加油

有幾勁,都只係文章寫出來的,信住一半先

好裝備都係人用的? 
唔用腦好易被 AI 取代? 
到時全人類為自己祝福!!! 

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]