• 瀏覽: 16,480
  • 回覆: 169
  • 追帖: 2
問題是班賭仔姓賴多,司機真的要負責任,但是乘客無責任,等不到未搭的士,有錢賭無錢搭的士咩

引用:
原帖由 raymondsze 於 2018-2-14 03:07 PM 發表

自從九七後
一定係啦,97後咪多左你呢d撚樣囉

引用:
原帖由 oldbeer 於 2018-2-14 05:28 PM 發表
廚房出菜慢食客無理由唔吊廚房佬!你驚佢有牙咩!

巴士遲開唔吊個車長吊邊個

航班遲照吊!見鑊吊鑊唔好手軟先得架!
你忽略了一樣野,揸巴士的都有權輸咗馬

引用:
原帖由 siuroy123 於 2018-2-14 06:00 PM 發表

好多香討刁民話唔係喎 佢哋邏輯係應該掉返轉 "條命係司機手 所以個司機應該保障乘客安全 唔可以發呢種脾氣 不論有冇俾人惡意挑釁"
呢度好多人活在烏托邦理想世界,唔顧現實情況,要司機似聖人咁硬食唔單止唔俾還拖而且百屌都唔嬲,人地屌佢_娘親,都要笑笑口講多謝,傷趕好多高尚趕淫中撚晒劉華毒,以為俾幾蚊就係大爺,現實係唔係每個人可以俾你屌,你仲要屌個楂住你條命既巴士佬(唔話你on9都唔得),間接做就呢單野發生

引用:
原帖由 oldbeer 於 2018-2-14 12:42 PM 發表
廚房佬出菜遲左吊佢好合理

㕑房佬一係唔煮,一煮就要保持質素!有乜奶油佢被人吊2句就在食物all尿比d客食左落肚!

佢被人吊完可以選擇停手唔煮!

呢單野一樣!司機同廚房佬錯晒!

廚房佬出菜遲左吊佢同吊 ...
你一定成日比人加料

引用:
原帖由 tarist 於 2018-2-14 07:37 PM 發表

你一定成日比人加料
佢地有責任保持食物質素!

唔吊得就唔應該做呢d位!

宜加d垃圾比幾蚊以為自己大爺

我日日搭巴士返工放工, 見過好多仆街乘客,
自己唔禁鐘, 以為巴士有站就會識停兼開埋門比佢落車,
唔開門就係度鬧個司機, 老X馮咁, d人成日話"離遠"去追架巴士,
司機"特登"擰歪塊面唔開門比佢上車,
香港呢個分秒必爭既地方, 基本上時時刻刻都有人湧去車站追車,
你開得比幾多個? 司機見到係個站既乘客上哂車,
閂門望右見無車就扭軚出去架啦, 點會閂門扭右向左望架?
唔驚撞車? 話司機特登唔開門個班人講野都無X腦既,
永遠只識企係自己角度去睇野,
我日日搭巴士返工放工搭左咁多年,
從來都無遇過D咩唔禮貌既司機,
係我太林善定係香港人自己麻X煩???

鄉港人除咗投訴係高端效率之外,其他方面真係連大陸低端都不如

真係老母唔駛接客嘅,放個屁都香啲

引用:
原帖由 tarist 於 2018-2-14 07:37 PM 發表

你一定成日比人加料
睇佢乜嘢樣,就知食得乜嘢多

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2018-2-14 01:03 PM 發表
平時鬧巴士司機慣了,以為司機好恰,今次鬧著個癲既,咪出禍囉!

巴士司機平時壓力都好大,大家上車時講句「唔該晒」,功德無量!
我都會講早晨

引用:
原帖由 hkykh 於 2018-2-14 01:09 PM 發表
都係星島中肯D,肯報導D良心說話,唔似毒向報咁,不停渲染責任完全係司機到,但提都唔提屌司機班撚樣都有責任去煽動巿民!
好人好事。
林鄭以後罵下屬時都會小心的。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]