• 瀏覽: 16,496
  • 回覆: 169
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 不切實際 於 2018-2-14 03:32 PM 發表

我做暑期工見過廚房佬俾人吊完,加D鼻涕落D餸到,不過D客唔會知
個客真好彩,如果個司機係做廚房佬,分分鐘拿刀斬死哂全店所有人.仲有ㄨ毛支持添

引用:
原帖由 宇宙偉人 於 2018-2-14 04:04 PM 發表

咁我日日上你屋企屌理老母,睇下你會點先再講
唔洗講, 即報警call白車, 青山走犯
個司機一樣可以報警, 公眾場所包括巴士內
爆粗係犯法的
dummy 101 道理都要討
有時我懷疑, 係真低能痴呆
定係請番黎寫手唔夠班呢?

引用:
原帖由 幸運福星 於 2018-2-14 03:56 PM 發表
如果係嗰啲故意撩是鬥非0既刁民乘客, 當然要負責,
但今次事件, 當時己經有好多乘客喺度等候,  
但司機喺毫無其他要事之下, 故意唔守時遲開車,
乘客怨兩句好正常, 最重要係 ...
已証實頭班車因撞車唔來,臨時叫本來二班車兼職司機頂頭班!

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2018-2-14 12:57 PM 發表
司機玩大咗,最終要承擔責任。但也帶出一個訊息要互相尊重,以和為貴,和氣生財,平穩是福
support c兄

引用:
原帖由 宇宙偉人 於 2018-2-14 04:11 PM 發表

講你就叻,馬後砲,比人屌報警,睇下其他乘客放唔放過你
講你就叻,馬後砲,你夠膽日日上黎人地屋企爆粗先講啦
現實中, 可能太多辣埋條尾嘅廢人
討論區先至咁多豪情英雄

其實遲開車是很常見的, 正常處理方法, 

是停車解釋, 同個客講是因為XXX理由, 所以導致延誤, 問個客接不接受,

如果個客不接受繼續吊, 就一直停係度, 等公司處理

今次事件, 是司機高估左自己EQ, 忍不到又開車, 但最大責任應該是吊佢那個人

引用:
原帖由 宇宙偉人 於 2018-2-14 04:17 PM 發表

你EQ咁高,人地屌9你應該無事係咪?
離題喎,
不過, 如果人地屌9我
我會先反省自己有冇做錯先 (如果有就道歉)
而唔係記仇暗中搵位捅人幾刀囉

引用:
原帖由 要發達呀 於 2018-2-14 04:02 PM 發表
呢位創辦人百份之百講緊歪理
被惡客問候老母就可以殺人?
* 司機係在開車前被乘客問候老母
* 司機係本身遲到才被乘客問候老母, 係抵屌的
* 司機係supposed 有一定水平EQ, 若果佢個額頭鑿咗個癲字, 乘客依舊 ...
做錯野,老奉不道歉,不解釋,不淮吊.吊就要你全部人死.你估你係金正恩呀?d傻佬傻婆最適合去北韓居住.快d移民啦~

引用:
原帖由 插旗2 於 2018-2-14 03:31 PM 發表

搭得馬場巴士9成都係粗人,明知粗人有不滿會即時爆粗,身為車長也應該知道吧?撞岩車長遲到俾乘客吊兩句,乘長也有心理準備,也只得無耐硬食。市面上不少車長都同乘客發生過沖突,嘈完就算,唔會亂咁開車累死人。e ...
正如女人去印度一樣,明知強姦問題都要去,比人強你叫乜姐

引用:
原帖由 katekate2046 於 2018-2-14 04:21 PM 發表

做錯野,老奉不道歉,不解釋,不淮吊.吊就要你全部人死.你估你係金正恩呀?d傻佬傻婆最適合去北韓居住.快d移民啦~
唔係金正恩, 係陳浩明呀
佢咁猛料去到北韓, 金正恩一定死梗
但大前題佢要先有架九巴在手

呢D講道理嘅預左俾黃歹圍插話五毛.

引用:
原帖由 oldbeer 於 2018-2-14 12:42 PM 發表
廚房佬出菜遲左吊佢好合理

㕑房佬一係唔煮,一煮就要保持質素!有乜奶油佢被人吊2句就在食物all尿比d客食左落肚!

佢被人吊完可以選擇停手唔煮!

呢單野一樣!司機同廚房佬錯晒!

廚房佬出菜遲左吊佢同吊 ...
請問你做邊行

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]