• 瀏覽: 16,492
  • 回覆: 169
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2018-2-14 01:03 PM 發表
平時鬧巴士司機慣了,以為司機好恰,今次鬧著個癲既,咪出禍囉!

巴士司機平時壓力都好大,大家上車時講句「唔該晒」,功德無量!
司機載你一程,吊司機等同自殺

佢講得冇錯,我去荼餐廳食野啲野食有點問題我都唔會發人脾氣啦,加料權喺佢地度嘛

上年紀馬迷一開口都系的親切問候,聽吾慣好難頂到

引用:
原帖由 Lincolnf 於 2018-2-14 03:13 PM 發表

其實係應該抄低佢名去投訢, 而唔係直接吊囉, 一陣又預著個傻既, 咪就係全車人比你呢D人累死囉。
馬場巴士乘客9成都係勞動階層,粗人有不滿會直接吊,唔會打電話投訴。

遇岩個傻既,不要說楂巴士,做乜工都死,典型計時炸彈。

引用:
原帖由 宇宙偉人 於 2018-2-14 03:48 PM 發表

巴士司機入職條件,無話過EQ要高。
百分之99.9的工種入職時也沒有要求eq調查

引用:
原帖由 插旗2 於 2018-2-14 03:51 PM 發表

百分之99.9的工種入職時也沒有要求eq調查
咁咪就係個客都有責任囉, 根本2邊都有問題, 不過就害埋其他無辜既人今次。

引用:
原帖由 ootungoo 於 2018-2-14 03:12 PM 發表
即係你去剪髮,一入去就狂小啲師父,跟住比個頭佢攪,後果自負?
咁出去食野等幾耐都唔好吹單啦,後果自負?廚房有刀架~

如果係嗰啲故意撩是鬥非0既刁民乘客, 當然要負責,
但今次事件, 當時己經有好多乘客喺度等候,  
但司機喺毫無其他要事之下, 故意唔守時遲開車,
乘客怨兩句好正常, 最重要係上咗車之後冇再鬧司機,
但呢個司機就好似人哋殺咗佢全家咁, 攞全車乘客發洩,
如果連自己做錯事, 只係兩句怨言都唔受得, 咁佢冇資格做任何服務性行業,

呢位創辦人百份之百講緊歪理
被惡客問候老母就可以殺人?
* 司機係在開車前被乘客問候老母
* 司機係本身遲到才被乘客問候老母, 係抵屌的
* 司機係supposed 有一定水平EQ, 若果佢個額頭鑿咗個癲字, 乘客依舊爆粗, 就係乘客責任
* 點樣被問候老母都好, 只係乘客言語暴力, 司機有權以言語暴力還擊
而以攬炒方式報私怨, 係根本上違背乘客向車長之間信任的

大大聲講歪理, 仍有咁多傻佬傻婆撐
睇黎久爸洗咗唔少錢在製造輿論!

引用:
原帖由 插旗2 於 2018-2-14 03:31 PM 發表

搭得馬場巴士9成都係粗人,明知粗人有不滿會即時爆粗,身為車長也應該知道吧?撞岩車長遲到俾乘客吊兩句,乘長也有心理準備,也只得無耐硬食。市面上不少車長都同乘客發生過沖突,嘈完就算,唔會亂咁開車累死人。e ...
個司機咁既EQ,就算今日冇人閙佢,揾日又心情唔好係路面被拖頭司機爆粗爭路,一樣會成架巴士撞埋去~

引用:
原帖由 插旗2 於 2018-2-14 03:31 PM 發表

搭得馬場巴士9成都係粗人,明知粗人有不滿會即時爆粗,身為車長也應該知道吧?撞岩車長遲到俾乘客吊兩句,乘長也有心理準備,也只得無耐硬食。市面上不少車長都同乘客發生過沖突,嘈完就算,唔會亂咁開車累死人。e ...
做人本身就要對任何人都互相尊重,無分你係D咩人做緊D咩工作。個結果米係大家一齊奶野咯。

有位報人話,香港自從佔中後就特別行乜事都問候人哋屋企人。呢單又係乘客問候車長屋企人。

呢度有幾多個人撫心自問,可以俾人問候家人而可以完全冇反應?我承認,對我,一句半句或者可以,多咗我就話之你,抽完條粉腸先算。司機都有脾氣。遲到又唔係佢特登。問候司機嗰條契弟都要負部分責。騷擾司機開車。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]