• 瀏覽: 125,504
  • 回覆: 9
  • 追帖: 9
+27
本來兩不相干,為何搞到感覺涼薄,只因有人作業借別人嘅悲哀奪取別人的幸福,令失去幸福者的抱怨顯得對悲衰者涼薄。

如果你覺得取消煙花要全城人同悼念死者是合理,就等同要全城人在你慶祝生日唔好拜山或送殯。

萬千個不能彌補的約定中,千百個留下畢生的遺憾。

引用:
原帖由 raytnx 於 2018-2-14 06:46 PM 發表
應該以後十九年都唔放煙花😁
但今年要放,因為約好的。

黃絲唔介意取消煙花,因為嗰日無約人。

引用:
原帖由 一風堂 於 2018-2-14 07:55 PM 發表
日日都有大大小小交通意外死傷,之前死果D何解唔下半?應該-視同人!只要交通意外死亡!政府就必須下半!
所以長期下半好了。

引用:
原帖由 samwggg1 於 2018-2-14 08:25 PM 發表
取消同不取消只是一種表達,我不明白香港人要為了這件事嘈,完全沒有愛心。
香港人一向諗野諗到盡,卻忽略了人間有愛。整個教育團隊真的要想一想過往二十年,大家教了什麼?
真的不值得為這事去爭論,爭論者本 ...
只因今年你無約定一個重要嘅人一同睇煙花。

引用:
原帖由 冷麵笑匠 於 2018-2-15 11:09 AM 發表
同埋佢地知唔知有好多外國遊客BOOK 晒酒店煙花房諗住睇煙花, 而家咁佢話CANCEL 就CANCEL, 即係搵遊客笨實, 真係唔明頭柒就唔俾放煙火, 但馬就可以照跑, 咩道理?
外國勢力由始至終想打擊中國香港經濟發展。

抱怨及爭吵中,大家已釋懷,忘記了車禍的悲哀。

引用:
原帖由 chun4321 於 2018-2-15 02:18 PM 發表
反了 反了 祖國派來管冶香港的特首 竟然被祖國養既禽蓄反對
堅持公義從來都係愛國人士嘅核心價值,跟你們黃絲要跟金主命令是不同的。

btw 特首過節會買本地雞,唔會要你這些祖國養的。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]