• 瀏覽: 125,533
  • 回覆: 1,454
  • 追帖: 9
+27
應該留番d煙花,例如遲些肥佬黎、陳日君、陳四萬是但一個死左,可以放煙花慶祝!

自從有左黃絲香港就變到甘

道德塔利班

引用:
原帖由 ka626168 於 2018-2-14 01:12 PM 發表
冇人想帶著哀傷 氣氛 過新年
真係想睇吓聽日嘅特首新年賀詞拍成點

引用:
原帖由 refugee 於 2018-2-14 12:07 發表
其實改個名叫做「悼念十九馬迷煙花匯演」咪可以如期舉行囉,最多首發前講兩句哀悼挽詞啫

都唔識轉彎既
有好多民族係頭七或四十九日放煙花炮竹的!百無禁忌

偽道之士嘛
日日有人死,你又有冇唔過節/唔慶祝

親戚或余悲,他人亦已歌
事發當下或哀嘆或慰問
事發過後,非親非故,重扮到好沉痛咁,咁叫虛偽

全香港人咪照拜年照收利是

引用:
原帖由 chaolininin 於 2018-2-14 12:17 PM 發表
屌人老母那班賭徒,為一己之私,屌車長老母,車長老母知道班契乜弟屌她,會有乜感受???毒粉有無譴責這班賭徒??毒粉老妓有無老母生的??
有成班香討刁民就算仆街都要仆出嚟幫個爛賭鬼護短 唔譴責冇老母生又如何?

哀傷過後
新一年更加應該燒煙花
迎接美好一年的來臨
送舊迎新
為全港市民沖喜
至於家屬當然要時間慢慢平復

引用:
原帖由 Dave先生 於 2018-2-14 01:18 PM 發表
其實取消埋初三賽馬啦,蝴蝶效應冇賽馬冇輸錢,冇輸錢冇人嘈司機,冇人嘈司機冇人報復開快車,冇人開快車冇今次意外。所以歸根究底係賭馬輸錢出事。不如以後取消賽馬活動啦笨
跟本係口德問題,人唔吊人又點會發皮氣呀

說話即使涼薄,論據仍可能是對的…

引用:
原帖由 Dave先生 於 2018-2-14 01:18 PM 發表
其實取消埋初三賽馬啦,蝴蝶效應冇賽馬冇輸錢,冇輸錢冇人嘈司機,冇人嘈司機冇人報復開快車,冇人開快車冇今次意外。所以歸根究底係賭馬輸錢出事。不如以後取消賽馬活動啦笨
講得非常啱
同馬迷有關多d
最應該取消賽馬

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]