• 瀏覽: 46,120
  • 回覆: 786
  • 追帖: 6
+21
引用:
原帖由 Psyco 於 2018-2-14 10:54 AM 發表

你睇返自己啲post, 諗吓自己嚮應咩人上街佔中遊行,及對上幾次選舉投票俾咩撚人,你咪知自己點樣支持港奸去奄鳩香港人利益囉!
佔中時期79日 我連個D所謂示威區去都未去過 番緊工喎

選舉 投票 我一樣都無投過

引用:
原帖由 lung007 於 2018-2-14 10:59 AM 發表
點解唔講下南亞教父香蕉紅的德政?
有無人統計過香港有幾多呢D人

佢地係咪磨夠7年又有香港身份證?

公屋需求,私樓地產有接力。。

引用:
原帖由 中頑童 於 2018-2-14 10:52 AM 發表

其實呢D問題 理應係"香港政府"同"中國政府" 協調 有位俾人入咪封左去

唔係見到都唔理 知都唔去做咁呢D係叫做事我就無話可說了

明知公文袋班友同所謂社工做事方式 又係隻眼開隻眼閉

難道 ...
唔好玩啦
首先單程證係家庭團聚既人權問題
連所謂本土派,都唔敢正面提出(幾年前范國威係咁易講下,都被人插到開花,跟住連議員都選唔到)
你叫政府做醜人?你嫌政府未被人鬧夠呀?

律師,社工,人權團體……係反對派核心,香港人係都要buy佢地,阿爺話,你要死唔畀你死咩?

好簡單,南亞人唔關阿爺事啦,但打擊假難民議案,反對派一致否決,佢地既支持者毫無異議……自作孽,不可活

good job... now hk have many beautiful mainland girls.. so pretty, so young, so big balll, so long legs, good ass  better than kong girl so so much

政府有無統計可以增加幾多生產勞動力,唔係講生仔😂

引用:
原帖由 maas 於 2018-2-14 10:13 AM 發表
吾要低質新移民
咁要不要南亞裔,發覺呢個好似都好多,有沒有人提過🤔

香港淪陷了,唔夠屋,綜緩陪增,市民績怨,政府自己一手造成

引用:
原帖由 阿差個大仔 於 2018-2-14 10:56 AM 發表

低質人口,一個都嚴多
咁又係,多左個阿差

引用:
原帖由 中頑童 於 2018-2-14 10:47 AM 發表

我點支持 泛民 公文袋唔係自私為自己R生意 不斷打官司咩
呢度好多人唔係對事. 但凡你既唔同意佢既意見, 就會屈你係某顏色. 所以無需介意, 表達咗自己既見解就可以喇.

BTW, 如果睇返2016年, 每日係超過150名來港. 據政府既解釋係批單程證既人士係無須同期來港. 所以有可能2017年或以前所批既名額2018年或以後才到達本港.

引用:
原帖由 中頑童 於 2018-2-14 10:44 AM 發表

唔係之前話本身都無150人咩

不過有得揀我都寧願係大陸住 屋又大價錢唔貴

香港真係住都解決唔到 一個庸官當道的政府管治真係無眼睇

大把政策可以到位 但偏偏就唔去做
你要政府做野,首先市民要表態先
更改單程證政策咁敏感既議題,如果冇主流民意支持,政府去改,肯定死冇全屍

網民在網上9up咩都得,但現實生活中,連最激最本土既政團,都唔敢公然觸及呢個話題

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2018-2-14 11:14 AM 發表

你要政府做野,首先市民要表態先
更改單程證政策咁敏感既議題,如果冇主流民意支持,政府去改,肯定死冇全屍

網民在網上9up咩都得,但現實生活中,連最激最本土既政團,都唔敢公然觸及呢個話題
咁你又岩但唔解決呢個問題就要解決居住環境呢個問題

引用:
原帖由 中頑童 於 2018-2-14 09:47 發表
又話小左人落黎GA 又係語言偽術?

呢個政府 有邊句係真? 真係有心解決問題?
"當中共47,000名單程證持有人移入,即平均每天128人來港,比2016年的57,400人,平均每天157人,減少18%"
數字咪講左俾你知囉, 低過每日150人的限額

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]