• 瀏覽: 48,667
  • 回覆: 12
  • 追帖: 5
+6
引用:
原帖由 .Phokoan. 於 2018-2-13 10:35 PM 發表
一輛九巴日前在大埔公路發生意外翻側,導致19人死亡。肇事的30歲九巴車長陳浩明被控一項危險駕駛引致他人死亡罪,今早(13

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 6509-0213_00822_001 ...
點計都唔會無人性到攞呢件事同政治同佔中扯上關係嘅渣

唔通樓主你咁啱又係姓屈?

引用:
原帖由 tgb1 於 2018-2-14 10:07 AM 發表

咁樣你同你老母嘈完交影響佢心情佢會落藥老鼠藥毒死你呢, 跟住你阿媽就話係你影響我心情 我咪落錯嘢囉, 本來落糖而家落咗老鼠藥, 同一原你個司機本來要修由而家我鍾意加油呀
乜你屋企啲老鼠藥放喺五味架㗎?

引用:
原帖由 tgb1 於 2018-2-14 10:05 AM 發表

影響情緒你可以馬上停車, 而唔係繼續揸車, 騎師輸咗馬畀馬迷少佢, 唔通佢騎著馬走去踩死啲馬迷同賭仔咩, 你父母同你嘈完交公唔通你拿把菜都有斬死佢呀因影響你心情, 你講嗰啲 ...
初則口角,繼而動武,最後死人
成日都發生㗎啦

而家係話班友開車前屌司機係撩鬼攞命笨撚柒,唔代表話個司機無錯喎

引用:
原帖由 bonod 於 2018-2-14 10:03 AM 發表
80後開始的後生仔女大部份都係獨生仔女, 自小就在不能體罰的學校長大
佢地係唔打得唔鬧得更加唔小得只可以用氹同讚, 社會風氣做就佢地呢種性格, 社會大眾要承受返個後果
俾人屌老母仲可以笑住口講多謝嘅,肯定佢係扯皮條,個老母係做雞嘅

引用:
原帖由 tgb1 於 2018-2-14 11:37 AM 發表

屋企有冇老鼠藥餐廳廚房就有。
識唔識老鼠板?
餐廳老鼠藥放灶頭?
不如你話你廁所裡面放嘅係調味料好過啦

引用:
原帖由 billy1266 於 2018-2-14 11:45 AM 發表
香討內如果多人揸巴士,香港就死得人多. 司機炒車,責任係事前被客X.

唸埋一邊個批都係食s大.
乜責任只可以喺一邊,唔可以兩邊都有責任?

講到咁美好
不如試下去大排檔食飯,碟餸耐咗未上,你去廚房問候下個廚嘅娘親,然後同佢講專業精神,服務態度睇下會點

司機衰係事實,但有班友撩鬼攞命搵嚟衰都係事實,點解指摘司機嘅同時唔可以鬧埋嗰班友先?

係咪屌完個司機,出咗意外有人死傷,就一定係個司機問題,自己屌人就啱哂?

引用:
原帖由 ivychan0630 於 2018-2-14 11:53 AM 發表
明明夠鐘仲遲遲唔開車, 慢條施理咁任由乘客企喺度等等等,
如果有其他緊要事就話另計啫, 但明明冇事, 大無師樣咁 唔守時,
條龍仲排到鬼咁長添, 乘客話你兩句好平常亦好正常, 上咗車都冇鬧啦,
就 ...
講到你自己好似喺現場咁喎
邊度有提過因乜事遲開車先
咪作故仔呀

叫雞都要俾錢啦
屌完人老母唔駛找數呀?
不過有人唔好彩埋錯單之嘛

無話過司機無錯,不過佢都係一個果,唔係因,唔明點解有啲EQ 撚只準鬧司機,唔準鬧惡客

好似講到做服務業就一定要帶埋老母返工咁,唔帶就係無家教,仲有啲柒頭拉政治拉教育拉佔中嚟講抽悲劇水

引用:
原帖由 peter925 於 2018-2-14 12:41 PM 發表

有大學教授宗教領袖們比膽及支持。
悲劇水都抽,有無人性㗎

引用:
原帖由 tamseelok 於 2018-2-14 12:52 PM 發表

你呢個比喻非常好,唔比個good真係對唔住自己
開完槍唔駛寫報告,唔駛見心理醫生,唔會影響升遷,唔係為份工為福利,睇下班友個頭仲喺唔喺度?

引用:
原帖由 candyyao166 於 2018-2-14 02:53 PM 發表

同意。乘客罵你兩句,你就殺19人?重要是乘客的錯,你無野啊!如果19人其中一個是你親友,看你怎樣?
「邊條仆街冚家剷口賤累街坊!」

引用:
原帖由 TRruth 於 2018-2-14 05:54 PM 發表
你又點呀...下陰草
唔係禾稈草咩?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]