• 瀏覽: 5,788
  • 回覆: 17
如果話"自"的意思係指人民,"決"的意思係自主決定,咁"民主"係咪都違反基本法?

All that said, I would argue that the following countries have unquestionably authoritarian governments: Azerbaijan, Bahrain, Belarus, the People's Republic of China, North Korea, Saudi Arabia, Syria and Vietnam. Some people from a conservative perspective would add: Cuba, Egypt, Iran and Venezuela.

引用:
原帖由 323236281 於 2018-2-13 07:23 PM 發表
如果話"自"的意思係指人民,"決"的意思係自主決定,咁"民主"係咪都違反基本法?
佢哋嘅所謂自決,係自決2047年後香港,已括獨立,嘅地位呀!
最重要果點就唔講。
將支 BB gun 強度加大就唔講,然後理直氣壯咁同人講,擁有 BB gun 犯乜法!

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-2-15 12:55 PM 發表

佢哋嘅所謂自決,係自決2047年後香港,已括獨立,嘅地位呀!
最重要果點就唔講。
將支 BB gun 強度加大就唔講,然後理直氣壯咁同人講,擁有 BB gun 犯乜法!
你可唔可以舉出實際例子周庭或香港眾志有咁講?

引用:
原帖由 323236281 於 2018-2-16 06:58 AM 發表

你可唔可以舉出實際例子周庭或香港眾志有咁講?
黨網有寫

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-2-16 08:42 AM 發表

黨網有寫
可唔可以引述出黎睇下?

引用:
原帖由 323236281 於 2018-2-17 01:55 PM 發表

可唔可以引述出黎睇下?
你冇睇新聞咩

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-2-17 09:01 PM 發表

你冇睇新聞咩
咁你可以引述段新聞出來嗎?

引用:
原帖由 323236281 於 2018-2-18 08:17 AM 發表

咁你可以引述段新聞出來嗎?
你都唔留意新聞。連黃痴瘋澄清香港眾志為周庭參選立法會議員响網頁改黨綱但响FB漏招咁大新聞都唔留意到,你咪即係閉門做車!
同你講都嘥氣!

哈哈哈

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-2-18 09:02 AM 發表

你都唔留意新聞。連黃痴瘋澄清香港眾志為周庭參選立法會議員响網頁改黨綱但响FB漏招咁大新聞都唔留意到,你咪即係閉門做車!
同你講都嘥氣!
你引述返段有提及"佢哋嘅所謂自決,係自決2047年後香港,已括獨立,嘅地位呀!"的新聞出黎咁難咩?

引用:
原帖由 323236281 於 2018-2-18 11:14 PM 發表

你引述返段有提及"佢哋嘅所謂自決,係自決2047年後香港,已括獨立,嘅地位呀!"的新聞出黎咁難咩?
唔難。只不過已係除你之外全港人都知嘅事,點解要專登引述一次。

引用:
原帖由 ntworks 於 2018-2-19 08:22 AM 發表

唔難。只不過已係除你之外全港人都知嘅事,點解要專登引述一次。
我都係香港人,我未睇過。咁請你引述一次得唔得?

引用:
原帖由 323236281 於 2018-2-19 03:23 PM 發表

我都係香港人,我未睇過。咁請你引述一次得唔得?
呀,乜你乜都唔知就發貼!

"香港眾志黨網有寫2047年後香港自決,包括獨立的地位, 並經新聞報導"係你自己寫的。

道理上, 提出證據支持你自己的言論係你的責任。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]