• 瀏覽: 93,906
  • 回覆: 685
  • 追帖: 9
+6
【星島日報報道】大埔公路造成19人死亡,60多人受傷的九巴車禍,傷者中仍有6人危殆,7人嚴重。其中一名情況穩定的傷者家屬,早上在電台節目講述母親遇事經過。

意外中的傷者包括一名57歲馬會女職員。該名傷者的女兒引述爬出巴士逃生的母親指,由於是馬會職員,較熟知巴士班次,而當日上車前候車約10分鐘,較平時遲。

女兒表示,母親原本先讓其他馬迷上車,但遇上一位老伯,對方請她跟他上車,不要老是讓人。其母親上巴士後坐於下層左邊,現在看來算是較安全的位置。

她引述母親指,乘客上車時有向車長抱怨,但都不是很過分的指責,如「點解咁遲」、「有無搞錯」、「平時都唔會咁遲」等,不過車長當時轉面無望乘客,一直向右面望,無與人有正面的眼神接觸。由於開車後,車速很快,車上乘客都相當緊張,無人在行車途中再責難車長。

女兒又指,事發一刻來得相當突然,可能是0.5秒瞬間的事,當母親醒來後,發現巴士玻璃破碎,車上椅子東歪西倒,自己更被一名男子和玻璃壓著。

後來,身旁一位男子打破玻璃逃生,母親本想等候救援,但之後也自行爬出車外,警車和救護車於數分鐘內已到達現場。

原來入得馬會馬場嘅呀叔都係斯文人 由頭到尾都平心靜氣唔會問候人哋呀媽 呢位57歲馬會女職員個女嘅版本實在令人難以置信!

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/九巴翻側-馬會職員親眼目擊指罵過程-開車後車速極快全車噤聲-023300263.html

開咁快,趕住去死咩

我覺得呢位女職員好中肯喎,樓主咁唔滿意,唔通司機係你老友?

提示: 違規內容已被屏蔽
唔係當事人,只要信,不要問

引用:
原帖由 siuroy123 於 2018-2-13 05:38 PM 發表
【星島日報報道】大埔公路造成19人死亡,60多人受傷的九巴車禍,傷者中仍有6人危殆,7人嚴重。其中一名情況穩定的傷者家屬,早上在電台節目講述母親遇事經過。

意外中的傷者包括一名57歲馬會女職員。該名傷者的女 ...
邊D人說話可信,邊D人唔可信,用下腦啦!

引用:
原帖由 煙如織 於 2018-2-13 05:49 PM 發表

邊D人說話可信,邊D人唔可信,用下腦啦!
你啱!

從呢班馬迷姓名英語拼音來看,應該都是比較有教養

引用:
原帖由 siuroy123 於 2018-2-13 05:45 PM 發表

點樣中肯? 講嚟聽吓 似係你身有屎喎
那位女士是受害者親屬,什麼身有屎呢?難以理解閣下想法。

香港人真係好L有禮貌

引用:
原帖由 小婆羅門 於 2018-2-13 06:02 PM 發表

那位女士是受害者親屬,什麼身有屎呢?難以理解閣下想法。
咪好似6樓師兄咁講囉 什麼我係司機老友呢? 難以理解

引用:
原帖由 藍痴瘋 於 2018-2-13 06:07 PM 發表
香港人真係好L有禮貌
原來馬會呀叔有禮貌上嚟可以同日本人見稱

要設立辱司機罪

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]