• 瀏覽: 17,196
  • 回覆: 142
  • 追帖: 2
+10
引用:
原帖由 caledis 於 14/2/2018 01:25 發表

根本係一眾梁粉盲目支持689,大家有眼見到689下台後,香港立即戾氣減低。
傻仔,係因為無政改咋,試吓林鄭而家話跟返 831 行政改,睇吓今次黃絲會唔會出埋炸藥?!

不過最垃圾班低端人士都拉晒去坐監,終審法院又講明雙學三子之後會重判,又似乎未必敢咁再搞一鑊。

但點都好,喺黃絲眼中,坐監都係令人生更精彩嘅一部份,應該可以再煽動一下的。

引用:
原帖由 x747x 於 2018-2-14 01:37 AM 發表

傻仔,係因為無政改咋,試吓林鄭而家話跟返 831 行政改,睇吓今次黃絲會唔會出埋炸藥?!

不過最垃圾班低端人士都拉晒去坐監,終審法院又講明雙學三子之後會重判,又似乎未必敢咁再搞一鑊。

但點都 ...
831係中共對任何對香港有幻想嘅人最清晰嘅訊息,事實擺係面前就係「有中共,永遠無民主」。

個人覺得個訊息好清晰。

引用:
原帖由 caledis 於 14/2/2018 01:41 發表

831係中共對任何對香港有幻想嘅人最清晰嘅訊息,事實擺係面前就係「有中共,永遠無民主」。

個人覺得個訊息好清晰。
你還是認識一下,西方國家所謂嘅民主,其實係有幾獨裁同白痴先啦。

較理想嘅唔係民主或獨裁,而係中間,你諗通先再討論吧。

引用:
原帖由 x747x 於 2018-2-14 01:51 AM 發表

你還是認識一下,西方國家所謂嘅民主,其實係有幾獨裁同白痴先啦。

較理想嘅唔係民主或獨裁,而係中間,你諗通先再討論吧。
我唔係同你講好壞問題,係個訊息夠晒清晰。

引用:
原帖由 caledis 於 14/2/2018 02:00 發表

我唔係同你講好壞問題,係個訊息夠晒清晰。
咁我嘅訊息就係:香港立法會有功能組別,亦有直選議席,其實已經算係中庸之道。

喺市民咁易被洗腦下,香港無可能亦唔值得擁有完主民主。

即使如英美,群眾都往往做出3有深思熟慮﹙講得直接啲係天真﹚嘅決定。

引用:
原帖由 x747x 於 2018-2-14 02:06 AM 發表

咁我嘅訊息就係:香港立法會有功能組別,亦有直選議席,其實已經算係中庸之道。

喺市民咁易被洗腦下,香港無可能亦唔值得擁有完主民主。

即使如英美,群眾都往往做出3有深思熟慮﹙講得直接啲 ...
都話唔係討論好與壞,係咁意講少少。

香港立法會嘅最大問題,係功能組別嘅組成完全毫無邏輯,點解有漁農界,有紡織及製衣界(香港仲有幾多工業?),點解冇賭博界(馬會對香港社會貢獻一定比紡織及製衣界多極多)。

講返正題,中共俾咗最清晰嘅訊息,唔鍾意/唔接受就快啲搵辦法走。

引用:
原帖由 caledis 於 2018-2-14 01:11 AM 發表

事實就係689當選特首之後,盡力撕裂社會,打壓香港人,做成嘅社會現象。
好事

將一切牛鬼蛇神推向犯法
堅定建制更堅定, 泛民本土分裂沒再反擊力
一網打盡

愛國必要反港

引用:
原帖由 wmo 於 2018-2-13 11:32 AM 發表
http://hd.stheadline.com/news/columns/398/20180213/646386/
十三世紀時,日耳曼詩人佛萊登寫了一首民謠《For Want of a Nail》,內容是這樣的:

For want of a nail the shoe was lost.

For want of a sho ...
你好,我姓⋯「屈」

引用:
原帖由 人若流水 於 2018-2-13 09:03 PM 發表

當然啦……仲有落背耳提名人喔……我要真普洱個班仆街點解吾拉?老癌泥點解吾拉?占中三狗咁耐都未判!侮辱國家個對狗閪做乜仲未還錢?打狗七雄呢? ...
因為香港司法系統已經俾公民黨成功滲透,班黃底法官護住港奸泛民,更搞出自97回歸以來就不斷棟鳩本土香港人利益既官司.

你自己回顧吓:
(1) 由1998年人蛇兒童居港權案,即是吳嘉玲案 (民主黨及社組發動,由公民黨前身 - 45條關注組既吳靄儀律司團告香港入境署);

(2) 到2001年雙非鼻祖莊豐源案,搞出單雙非居港權 (公民黨前身 - 45條關注組, 李志喜);

(3) 到2013年幫新移民控告社會福利署,搞出新移民入境即享全額現金綜援及公屋福利 (民主黨及社組,蔡耀昌);

(4) 到現今不斷既南亞假難民聲請案 (公民黨,民主黨及工黨),等等……

得寸進尺! 以上咁多泛民及法官棟鳩香港既官司,延續十幾年,三翻四次,一而再,再而三去棟鳩本土香港人利益!

姓屈??

你們黃色物體不是喜歡將一切中國人十幾億的問題, 賴去文革嗎??

好事

藍黃互片

愛國一定要香港仆街

以前都覺得超人做電視好攪笑,依家睇嚟佢係苦笑。😆😆😆😆😆😆

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-2-13 06:18 PM 發表

係!你食到應一應。
知你污染社會不遺餘力喇!
都唔使咁厚面皮自我招供嘅

引用:
原帖由 caledis 於 2018-2-14 02:17 AM 發表

都話唔係討論好與壞,係咁意講少少。

香港立法會嘅最大問題,係功能組別嘅組成完全毫無邏輯,點解有漁農界,有紡織及製衣界(香港仲有幾多工業?),點解冇賭博界(馬會對香港社會貢獻一定比紡織及製衣界多極多 ...
你由2008, 說走那麼久, 仍未走

我在2016決心離開香港, 長在深圳生活

已行動

為何你仍在獨裁中共控制, 沒民主的香港??

引用:
原帖由 234282 於 2018-2-14 07:33 AM 發表
黃屍精神,破壞社會,歪理當常理,黃屍暴徒霸佔中環,旺角縱火,視法律如無物,香港只有死去2千個黃屍才會和平。

黃屍阻人做生意,兇狠,冇腦,死得一個得一個,香港才會和稭,今次犠牲了的賭徒,令黃屍 ...
仲有碎屍父母,虐殺親女
係黃毒先做得出

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]