• 瀏覽: 17,159
  • 回覆: 142
  • 追帖: 2
+10
引用:
原帖由 raykw531 於 2018-2-13 03:05 PM 發表

想屈鳩人誘惑動亂罪,只有低端藍屍唔識On99成日掛響口邊
刁民始終刁民

無可否認,佔中影響深遠,違法達義,以武抗暴,自以爲是,不接受批評,辱罵權威,掟磚,放火,打警察,對校長教師講粗口,報復心理,潛意識嘅影響,累死好多香港人,

屈小姐愛國愛港,但唔比仔女享受優質中中同國民教育而留學歐美。

引用:
原帖由 HKbellboy 於 2018-2-13 03:45 PM 發表
屈小姐愛國愛港,但唔比仔女享受優質中中同國民教育而留學歐美。
正中假愛國撚,又名低端人口!

引用:
原帖由 pp49pp 於 2018-2-13 11:55 AM 發表
大陸有文革,香港有佔中,都是因為我不小心放了一個屁而引起。
真係對唔著。
希望你唔好再放屁

引用:
原帖由 wmo 於 2018-2-13 11:32 AM 發表
http://hd.stheadline.com/news/columns/398/20180213/646386/
十三世紀時,日耳曼詩人佛萊登寫了一首民謠《For Want of a Nail》,內容是這樣的:

For want of a nail the shoe was lost.

For want of a sho ...
美國就係哩隻蝴蝶

引用:
原帖由 cwbguy 於 2018-2-13 01:00 PM 發表

我認為占中及泛民都唔關事!
占中只係一班對革命有浪漫遐想的學生,和一班對社會不滿的草根,想發洩而搞出來的嘉年華會
泛民亦只係收錢做野的打手,個個仔細老婆嫩,又貪財,根本怕死,企 ...
Crocodile tears

觀乎黎智英,戴耀庭同陳淑莊喺佔中期間同之後嘅行為,佢哋絕無悔咎之心,仲變本加厲,唯恐香港不亂,冇哩班仆街走狗推波助瀾,香港會如今嚴重撕裂嘅地步?

引用:
原帖由 一箭三鵰p 於 2018-2-13 02:36 PM 發表
唉!睇完留言,咁多狗奴才心理,離文革不遠了
仲不遠?各大院校上演緊啦

引用:
原帖由 cwbguy 於 2018-2-13 01:00 PM 發表

占中只係一班對革命有浪漫遐想的學生,和一班對社會不滿的草根,想發洩而搞出來的嘉年華會
泛民亦只係收錢做野的打手,個個仔細老婆嫩,又貪財,根本怕死,企 ...
同意你對占中行為嘅講法。但,如果冇泛民先行霸道政治,占中未必會發生。

佔中暴亂就像冇人要付責
判最重的反而是警員
如此一個荒旦的 香港

引用:
原帖由 totato 於 2018-2-13 02:00 PM 發表
認同蝴蝶效應,細節決定成敗,所以細節在於為甚麼會發生佔中,佔中是一些事情的果,並不是因。
但這個“果”又會成為另-些事情的“因”,然後周而後始愈滾愈大,最後爆發,然後-發不可收拾!

引用:
原帖由 raykw531 於 2018-2-13 02:55 PM 發表

低端藍屍係香港死穴
霸街掟磚放大襲警,果d先係高端。

引用:
原帖由 kaibalau 於 2018-2-13 02:58 PM 發表

夠你班路霸低端?又犯法又唔找數,有咩資格出聲?
人地味認咗公民抗命阻街囉

引用:
原帖由 gakoduck 於 2018-2-13 12:56 PM 發表
犯民口講要修補關係,但日日就係到撕裂社會
係囉,陳志全條屎忽友成日係立法會大放厥詞!睇見佢就想打救佢!

引用:

咁都要有d咁仆街嘅賣國賊, 同埋幼稚嘅黃絲狗想搏一夜成名, 去搞出位佔中才能成就美國佬的陰謀。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]