• 瀏覽: 54,124
  • 回覆: 700
  • 追帖: 4
+8
最新消息:

當日,偉晴街口撞車,勁塞車
星期六當日,部benz隊落部巴士度,
而本身呢部巴士編定要做872第一班車,
咁因為撞車而遲去馬場,

所以要臨時叫左原本做第2部車既LX9991補上,
補上之車長俾班馬迷圍屌遲到

https://m.facebook.com/groups/160692051006024?view=permalink&id=365692913839269&ref=content_filter

其實車長犯錯已肯定,冇乜人有異議,佢亦等官發落,

只剩這裡不少網友話佢份糧包比人吊柒呢個講法是否合理

同埋如果大多數人覺得份糧包埋,咁巴士公司係有迫切性要train好d車長高EQ以配合乘客可隨時小爆車長之需要

大埔公路一輛九巴日前發生翻車意外,導致19人死亡。肇事的30歲姓陳九巴車長被控一項危險駕駛引致他人死亡罪,今日(13日)

法官問及控方有無機會更改更嚴重的控罪,控方表示:「有機會。」

睇個勢有可能告謀殺。。

新聞來源連結:
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180213/bkn-20180213083728636-0213_00822_001.html

咁鬧司機班撚樣冇罪架?

法官問及控方有無機會更改更嚴重的控罪,控方表示:「有機會。」

死硬

應得既
抵L死

引用:
原帖由 oldbeer 於 2018-2-13 11:26 AM 發表
大埔公路一輛九巴日前發生翻車意外,導致19人死亡。肇事的30歲姓陳九巴車長被控一項危險駕駛引致他人死亡罪,今日(13日)

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180213/photo/bkn-20180213083728636-0213_00822_001_01 ...
始作俑者最開心 毋需承擔任何責任 以後輸錢可以繼續搵人出氣 話之連累其他人死 一舉兩得

引用:
原帖由 hkykh 於 2018-2-13 11:29 AM 發表
咁鬧司機班撚樣冇罪架?
馬迷不會有任何法律責任

而且不少馬迷會比$買報紙,報紙今次完全冇去搵佢地出來

引用:
原帖由 oldbeer 於 2018-2-13 11:34 AM 發表

馬迷不會有任何法律責任

而且不少馬迷會比$買報紙,報紙今次完全冇去搵佢地出來
根據法例,巴士行車途中乘客唔可以同司機講野其至騷擾司機架播,而且呢鑊係因為騷擾司機而造成咁嚴重既意外,鬧司機班撚樣唔駛負責任?同埋差佬要搵鬧司機班撚樣出黎唔難,狗巴車廂有車CAM拍到成個過程架!

引用:
原帖由 hkykh 於 2018-2-13 11:41 AM 發表

根據法例,巴士行車途中乘客唔可以同司機講野其至騷擾司機架播,而且呢鑊係因為騷擾司機而造成咁嚴重既意外,鬧司機班撚樣唔駛負責任?同埋差佬要搵鬧司機班撚樣出黎唔難,狗巴車廂有車CAM拍到成個過程架!
但網民只鬧車長,報紙又冇乜去找辱罵車長d友,相信警方不會去找他們了

引用:
原帖由 hkykh 於 2018-2-13 11:29 AM 發表
咁鬧司機班撚樣冇罪架?
一件還一件罵司機果班不在行車期間何罪之有?
如果你俾人罵完心情平伏不到,司機應該安全理由停車或站長協助,絕非一心報復照開車而引發交通意外

引用:
原帖由 hkykh 於 2018-2-13 11:41 AM 發表

根據輕傷乘客說罵司機只是開車前,絕非開車期間。你邊道聽到開車期間罵司機

疑犯想上次咁判,今次最多刑期 x 2

引用:
原帖由 leoandmay 於 2018-2-13 11:48 AM 發表

一件還一件罵司機果班不在行車期間何罪之有?
如果你俾人罵完心情平伏不到,司機應該安全理由停車或站長協助,絕非一心報復照開車而引發交通意外
查返行車紀錄儀咪知架巴士行駛途中班撚樣有冇鬧或騷擾個司機囉!

引用:
原帖由 leoandmay 於 2018-2-13 11:50 AM 發表

根據輕傷乘客說罵司機只是開車前,絕非開車期間。你邊道聽到開車期間罵司機
乘客講就係完全事實黎架啦?個乘客話佢係特朗普個老豆你又信唔信呀?

上到庭同個法官講~佢問候我先 所以責不在我?減刑就得 免責

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]