• 瀏覽: 54,151
  • 回覆: 44
  • 追帖: 4
+8
咁鬧司機班撚樣冇罪架?

引用:
原帖由 oldbeer 於 2018-2-13 11:34 AM 發表

馬迷不會有任何法律責任

而且不少馬迷會比$買報紙,報紙今次完全冇去搵佢地出來
根據法例,巴士行車途中乘客唔可以同司機講野其至騷擾司機架播,而且呢鑊係因為騷擾司機而造成咁嚴重既意外,鬧司機班撚樣唔駛負責任?同埋差佬要搵鬧司機班撚樣出黎唔難,狗巴車廂有車CAM拍到成個過程架!

引用:
原帖由 leoandmay 於 2018-2-13 11:48 AM 發表

一件還一件罵司機果班不在行車期間何罪之有?
如果你俾人罵完心情平伏不到,司機應該安全理由停車或站長協助,絕非一心報復照開車而引發交通意外
查返行車紀錄儀咪知架巴士行駛途中班撚樣有冇鬧或騷擾個司機囉!

引用:
原帖由 leoandmay 於 2018-2-13 11:50 AM 發表

根據輕傷乘客說罵司機只是開車前,絕非開車期間。你邊道聽到開車期間罵司機
乘客講就係完全事實黎架啦?個乘客話佢係特朗普個老豆你又信唔信呀?

引用:
原帖由 leoandmay 於 2018-2-13 11:57 AM 發表

警方已經向輕傷乘客錄口供,萬一真係有人行車期間干擾司機,警方已經拉人。
難道輕傷果班乘客齊齊俾假口供?
乜差佬做野淨係靠口供而唔駛事事求證架?

你好似唔知而家好多巴士都有車廂CAM呢樣野播

另外你千其咪做警察,否則真係冤案多過食飯都似

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2018-2-13 11:59 AM 發表

「騷擾」司機屬嚴重罪行,理應重判

現重判罰款$500 大元!退堂
咁行車途中騷擾司機而引致嚴重意外又應點判呢?

引用:
原帖由 ChasterForever 於 2018-2-13 12:03 PM 發表

你係警察?你睇過巴士cam證明行車期間有乘客騷擾過司機?
我唔係差佬播,所以我希望警佬查出後可以公佈出黎囉

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2018-2-13 12:07 PM 發表

一樣還一樣,騷擾司機已經判咗刑。
至於引至嚴重意外,並非本案(騷擾司機)重點,法官可以不用考慮
(唔係我講架,係3子案係咁判架)

佢地只係「冼」動個司機,係唔應該重判佢地
唔該政治上腦既物體唔好乜都借黎政治抽水

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2018-2-13 12:12 PM 發表

你講嘅野已經無關死者事,係講緊香港司法制度問題,點解唔可以抽司法制度水
定係你唔夠人講
政治上腦到連呢D慘劇都用黎抽水,你咁鍾意抽既話我就推你推到上熱門

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2018-2-13 12:21 PM 發表

成日講法治,但又成日唔睇法例

寫得清清楚楚:最高刑罰係:罰款$3,000 及入獄6個月

所以我講罰款$500 大元係有根據架

咁你可以問下法律人士,如果因行車途中騷擾司機而引致交通意外造成人命傷亡,相關人士會唔會構成誤殺罪囉

引用:
原帖由 leoandmay 於 2018-2-13 12:57 PM 發表

罵人係無罪,但開車中罵司機係可以判罪。
問題在於輕傷乘客都無話行車中罵司機,這樣罵司機乘客何罪之有
我夠話我係上帝,咁你係咪就信?即係淨係聽人UP就得而唔駛各方面求證架?

引用:
原帖由 tmchu007 於 2018-2-13 01:05 PM 發表

你真搞笑,
泛民日日鬧,
咪要拉?
仲有,鬧果個人仲係唔係世上?
唔該用下腦(就算冇腦都用下屎忽)諗下先9UP

引用:
原帖由 hkjcodds 於 2018-2-13 01:17 PM 發表

你又知車cam所紀錄的是你所說的事實?
如果車CAM紀錄既唔係事實,咁裝車CAM黎做乜平時都識講有圖有片有真相播

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2018-2-13 01:20 PM 發表

其實我真係唔知點解佢可以咁柒

如果警察真係走去告班客,如果真係告得入。即係證明當時行車時,司機受到騷擾而分心導致意外。個司機一出事已經即刻揾律師,仲要封口咩都唔講,幾肯定係律師教佢。同時都知佢 ...
其實唔駛拗架播,如果差佬以後公佈車CAM片段咪知行駛途中有冇鳩屎客搞個司機囉!

輸錢既賭仔有得俾佢發洩會咁短氣嘈一兩野就收聲?真係太天真!

引用:
原帖由 小仙燈 於 2018-2-13 01:14 PM 發表

你鬧完人,人地殺咗你……邊個有罪?BB邏輯都知
兩個都有罪

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]