• 瀏覽: 54,137
  • 回覆: 700
  • 追帖: 4
+8
引用:
原帖由 siuroy123 於 2018-2-13 11:31 AM 發表

始作俑者最開心 毋需承擔任何責任 以後輸錢可以繼續搵人出氣 話之連累其他人死 一舉兩得
始作俑者可能已經去...........??

引用:
原帖由 nonpnp 於 2018-2-13 01:23 PM 發表

你上之后鬧個飛機司到時就知有無罪
巴士法例係針對行車,一條還一條法例

引用:
原帖由 oldbeer 於 2018-2-13 11:26 AM 發表
大埔公路一輛九巴日前發生翻車意外,導致19人死亡。肇事的30歲姓陳九巴車長被控一項危險駕駛引致他人死亡罪,今日(13日)

法官問及控方有無機會更改更嚴重的控罪,控方表示:「有機會。」

http://hk.on.cc/hk/b ...
大約坐2年左右啦

引用:
原帖由 tamadabi 於 2018-2-13 01:13 PM 發表
其實個巴士佬比人「屌老母」
全部都係一班廢柴同盟想像出黎

份份報導都只不過話開車前比乘客「埋怨」

而家變L到「開緊車比人指住個頭屌」

算吧啦!你班廢柴日日比人指住個頭屌。
唔好幻想人地都係先得架 ...
佢地可能以為幻想出黎既野可以當証供呢~

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2018-2-13 01:20 PM 發表

其實我真係唔知點解佢可以咁柒

如果警察真係走去告班客,如果真係告得入。即係證明當時行車時,司機受到騷擾而分心導致意外。個司機一出事已經即刻揾律師,仲要封口咩都唔講,幾肯定係律師教佢。同時都知佢 ...
其實唔駛拗架播,如果差佬以後公佈車CAM片段咪知行駛途中有冇鳩屎客搞個司機囉!

輸錢既賭仔有得俾佢發洩會咁短氣嘈一兩野就收聲?真係太天真!

引用:
原帖由 oldbeer 於 2018-2-13 11:26 AM 發表
大埔公路一輛九巴日前發生翻車意外,導致19人死亡。肇事的30歲姓陳九巴車長被控一項危險駕駛引致他人死亡罪,今日(13日)

法官問及控方有無機會更改更嚴重的控罪,控方表示:「有機會。」

http://hk.on.cc/hk/b ...
保釋佢,佢咪仲危險,隨時俾人買起咗都唔知咩事。。。

引用:
原帖由 郭郭 於 2018-2-13 12:01 PM 發表

即使係開車前,影響左就係影響左,即係好似你一到公司即刻俾上司無啦啦鬧完一獲勁既,你跟住落黎既工作夠唔夠膽講係完全唔會受到任何影響先,除非你係機械人,唔係既話作為人類一定會有影響,只係影響比較大同影響比較 ...
不如講埋馬會呀,馬會令到佢地贏大錢咪皆大歡喜 (曲)

上庭自辨、我係黃狗、判社服令

刻意騷擾司機架駛,造成車禍者,應否告謀殺?呢?

引用:
原帖由 小仙燈 於 2018-2-13 01:14 PM 發表

你鬧完人,人地殺咗你……邊個有罪?BB邏輯都知
兩個都有罪

引用:
原帖由 小仙燈 於 2018-2-13 01:14 PM 發表

你鬧完人,人地殺咗你……邊個有罪?BB邏輯都知
搞清楚,令咁多人身亡,車長必然有罪亦必須受法律制裁

但始作俑者辱罵鬧車長,令車長駕車時情緒及精神受影響,而家又冇事嗰個(或嗰啲)乘客,睇嚟佢(或佢哋)而家並唔需要受法律制裁,但唔代表佢(或佢哋)喺今次不幸事件上冇責任

引用:
原帖由 郭郭 於 2018-2-13 12:01 PM 發表

即使係開車前,影響左就係影響左,即係好似你一到公司即刻俾上司無啦啦鬧完一獲勁既,你跟住落黎既工作夠唔夠膽講係完全唔會受到任何影響先,除非你係機械人,唔係既話作為人類一定會有影響,只係影響比較大同影響比較 ...
咁司機就唔應該開車,而唔係亂咁揸報復乘客

引用:
原帖由 oldbeer 於 2018-2-13 11:34 AM 發表

馬迷不會有任何法律責任

而且不少馬迷會比$買報紙,報紙今次完全冇去搵佢地出來
其他馬迷沒有阻止罵司機,其實同樣有問題

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]