• 瀏覽: 55,766
  • 回覆: 531
  • 追帖: 3
+3
大埔公路發生巴士翻側慘劇,造成19人死亡。特首林鄭月娥今日(12日)主動會見傳媒,宣布取消年初二煙花匯演,這場原本歷時約23分鐘的匯演,涉及約五噸極危險的火藥,璀璨煙花不再,這批火藥又如何處理?

呢批煙花不能燒便要銷毀, 可悲的是不是為了哀悼死難者只為了政治的虛偽, 林鄭令人失望!

初一才是頭七, 為何又要花車巡遊? 初三又繼續跑馬?
停放煙花係損人不利己的虛偽姿態! 結果白白浪費了大量金錢又令遊客損失! 係假慈悲的政治 show!

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/大埔公路翻九巴-初二取消煙花匯演-五噸火藥全部銷毀-113900858.html

犯民建制同政府都一樣咁撚虛偽

拎去大鴉洲燒毀

引用:
原帖由 a_drew 於 2018-2-12 11:19 PM 發表
拎去大鴉洲燒毀
初二唔燒係咪可以改新十五燒煙花, 無謂浪費, 難道人死了便日日都以淚洗面?

How come?
會過期嘅咩?
灣仔d炸彈放幾十年仲識爆喎

歐周成日恐集, 有無停過足球賽事? 
遊客訂左酒店睇煙花, 點同人交代?
傷痛還傷痛, 路還是要行, 地球還是要轉. 
真係咁怕黃絲? 事事政治化. 

引用:
原帖由 degas 於 2018-2-12 11:25 PM 發表
How come?
會過期嘅咩?
搵地方存放貴過火藥

浪費

係嘅不如永久取消啦。根本唔環保,仲成日比人用嚟抽政治水

引用:
原帖由 degas 於 2018-2-12 11:25 PM 發表
How come?
會過期嘅咩?
儲存要入危險倉, 香港危險倉缺乏倉位, 倉租高企, 而煙花設計迎 DOG 年, 要存12年後再使用。

kmb shall paid for it

藥勢政苦, 乜撚都怕.   要遊客同你一齊哀道好唔好. 
關閉所有魚樂場所.

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2018-2-12 11:33 PM 發表
藥勢政苦, 乜撚都怕.   要遊客同你一齊哀道好唔好.
關閉所有魚樂場所.
689一定好過777

痴能線

應整個正月全港齋戒

主題標籤 #林鄭月娥
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]