• 瀏覽: 55,772
  • 回覆: 531
  • 追帖: 3
+3
引用:
原帖由 地獄熊仔餅 於 2018-2-13 12:23 AM 發表

收利是點同哩,收利是係得到祝福,利是一定要收,取消派利是咁政府就派發安慰金比全港市民少少地1萬銀啦,以消除市民的不安
收利是會開心,這時候應該全港悲哀,不可以開心,所以禁止收利是!

初二唔放改初一或初三放,一様係慶祝新年。

最衰都係馬會啦,都唔係安排免費旅遊巴車馬迷離開去各區

搞到班馬迷輸錢又輸命

初二唔放,改初三放囉。

林鄭,番屋企磨老公周,打自己生個仔打到出煙火拉,傻老西聽命於雜種,刁那媽吞得能

弱智決定

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2018-2-13 12:32 AM 發表
初二唔放,改初三放囉。
最適合係正月十五係元宵又係星期五, 香港政府就係無呢個政治智慧

好浪費

引用:
原帖由 degas 於 2018-2-12 11:36 PM 發表

送俾大陸,澳門囉
如果送俾人哋, 香港政府一定俾議員、傳煤、本土人仕。。。媽到飛起,浪費公幣擦赤共鞋,有政治智慧一定唔會, 而且送未必有人要

偽善社會,不過明白政府係費事俾人借題發揮,難得叫平靜咗大半年

引用:
原帖由 avitalibera 於 2018-2-13 12:51 AM 發表
偽善社會,不過明白政府係費事俾人借題發揮,難得叫平靜咗大半年
不是689 DQ幾條PK, 林鄭有今日咁安樂?

引用:
原帖由 mawongching 於 2018-2-13 12:46 AM 發表

如果送俾人哋, 香港政府一定俾議員、傳煤、本土人仕。。。媽到飛起,浪費公幣擦赤共鞋,有政治智慧一定唔會, 而且送未必有人要
有贊助嫁喎,邊駛用公帑
攞去大陸澳門收效仲大

有重大意外人禍, 我們應該亡羊補牢去研究原因和改善, 令傷痛者盡快跳出悲痛而不是製做悲慘氣氛和偽善

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2018-2-12 23:09 發表
大埔公路發生巴士翻側慘劇,造成19人死亡。特首林鄭月娥今日(12日)主動會見傳媒,宣布取消年初二煙花匯演,這場原本歷時約23分鐘的匯演,涉及約五噸極危險的火藥,璀璨煙花不再,這批火藥又如何處理?

https:// ...
留返七一放得唔得呀?!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]